12 Dev Adam Tanjevic ile devam

   Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic’in 2014 Dünya Şampiyonası’nın sonuna kadar görevine devam edeceğini açıkladı.

   Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda gösterdiği başarılı performansla altın madalya kazanarak tarihinde ikinci kez bu organizasyonda şampiyonluğa ulaşan A Mili Erkek Basketbol Takımı’nın teknik yapılanması bugün düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Hyatt Taksim Otel’de düzenlenen basın toplantısına, TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanları Dinçer Çetintaş, Akın Suel, Ali Osman Tobay, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Erdenay, Ahmet Ağırman, Genel Sekreter Ali Özsoy, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Uluslararası İlişkiler Direktörü Emir Turam ve Disiplin Kurulu Başkan Vekili Feridun Öztop katıldı. Konuşmasına, milli takımlarda alınan başarılardan bahsederek başlayan Turgay Demirel, "Milli takımlar düzeyinde iki tane büyük organizasyonu başarıyla tamamladık.

   Bunlardan bir tanesi Akdeniz Oyunları’ydı. Ülkemizin çok önem verdiği ve başarılı bir şekilde tamamladığı bu organizasyonda takım sporlarında tek altın madalyayı Erkek Basketbol Milli Takımı kazandı. Sayın Bakan Suat Kılıç’ın koyduğu hedef doğrultusunda çalışmaları başlatmıştık. Beko Basketbol Ligi’nde finallerin devam ediyor olması nedeniyle son 1 güne kadar o takımlardan hiçbir oyuncuyu kampa davet edemedik. Çeyrek finallerde de böyle olmuştu. Akdeniz Oyunları’na katıldığımız genç ve yetenekli kadro Afrika Şampiyonu Tunus’u ve Sırbistan gibi güçlü bir takımı devirerek altın madalyaya ulaştı. Teknik kadroyu ve sporcuları bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.

   A Milli Erkek Takımı’nın teknik yapılanması hakkında da bilgi veren Demirel, Tanjevic ile devam etme kararı aldıklarını söyledi. Demirel, "Yaptığımız değerlendirme sonucu Avrupa Basketbol Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası için Türk Basketboluna uzun süredir hizmet eden Bogdan Tanjevic’le devam etme kararı aldık. Tanjevic’in yardımcılıklarını Nihat İziç, Ertuğrul Erdoğan ve Ömer Uğurata yapacak. Bizi istediğimiz hedeflere götüreceğine inanıyorum. Türk basketboluna hayırlı olmasını diliyorum. Oyuncu kadrosunu önümüzdeki hafta açıklayacağız. FIBA ve NBA arasında yapılan anlaşma gereği NBA’den gelen oyuncuların ileri tarihte çalışmalara katılması söz konusu olacak” şeklinde konuştu. Turgay Demirel, Tanjevic’in 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası sonuna kadar görevde kalacağını belirtti.