Bakan Bağış'tan EXPO yorumu

   Bağış, çeşitli STK’ların EXPO’nın yapılması planlanan alanı yargıya taşımalarını; “Rica ediyorum, davayı açanlar önce İzmir’in başarısını ve çıkarını gözetsinler. Bu sorunlar atla deve değil” sözleriyle değerlendirdi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir temasları kapsamında Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

   Kentin EXPO adaylık sürecinin değerlendirildiği ziyarette Bakan Bağış, söz konusu yarışta çetin rakipler olduğunu dile getirerek “EXPO adaylık sürecinde çetin rakiplerimiz var. Rakiplerimiz de bizim kadar yarışa asılıyor. Ama inşallah İzmir çetin rakipleri geride bırakacak. Bu projede iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan tek yürek olup birlikte üzerine gideceğiz. Türkiye’nin projesidir. Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mız da projeyi önemsiyor ve önemli destek veriyorlar. İzmir’in EXPO’yu alması Türkiye ile ilgili ön yargıları da kıracak. AB sürecinde bize olumlu katkı sunacak. İstanbul 2020 olimpiyatlarını almamızın da önünü açacak.

   Türkiye’nin önünü kesmek isteyen lobilere de bir cevap olacak” dedi. Bağış, bir basın mensubunun "EXPO alanı ile ilgili çeşitli STK ve odaların konuyu yargıya taşımalarına" ilişkin sorusuna şöyle karşılık verdi: “İzmir’in hedefi alan itirazlarından çok EXPO’yu kazanmak olmalı. 27 Kasım’daki EXPO seçimlerini kazanalım. Daha sonra alan ile ilgili bir sıkıntı var ise buna bakarız. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılır. Odaların itirazını doğal buluyorum. Onlar bu itirazı yapmasa şaşardım. Türkiye’de her zaman hayırlı bir projede buna benzer davalar açılıyor. Ama rica ediyorum, davayı açanlar önce İzmir’in başarısını ve çıkarını gözetsinler. Bu sorunlar atla deve değil.”