Güvenliğini sağladığı fakültede okuyup doktor oldu

   Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’nde 12 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Abdullah Özkaya, güvenliğini sağladığı fakülteyi bitirip, doktor oldu. Geceleri çalışan, gündüzleri de tıp eğitimi alıp, bu yıl mezun olan Özkaya, doktor önlüğünü giydi.

   Denizli’de yaşayan evli ve bir çocuk babası Abdullah Özkaya, iş hayatına 2000 yılında Adalet Bakanlığı’nda bekçi kadrosundan memur olarak başladı. Özkaya, Adalet Bakanlığı’ndaki birkaç aylık bekçilik hayatının ardından Denizli’ye tayin oldu. Özkaya, Denizli Adliyesi’nde kısa süre çalıştıktan sonra Pamukkale Üniversitesi güvenlik birimine yatay geçiş yaptı.2001 yılında PAÜ’de güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Abdullah Özkaya, aynı yıl üniversite sınavına girdi ve PAÜ Tıp Fakültesi’ni kazandı. PAÜ’de hem çalışan hem de zorlu bir bölüm olan Tıp Fakültesi’nde eğitim gören Abdullah Özkaya bir süre eğitimine ara verdi. Ardından eğitimine devam eden Özkaya, tam 12 yıl sonra muradına erdi.

AİLESİ YALNIZ BIRAKMADI

   Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktor olarak çıkan Abdullah Özkaya, eğitim ve iş hayatı boyunca ailesinden destek gördüğünü, gündüzleri okul, geceleri ise mesai yaptığını belirtti. Özkaya, “Hem okuyup hem çalışmanın zor geldiği zamanlar da oldu. Arkadaşlarım bu konuda en büyük yardımcımdı. İşim hiçbir zaman okumama engel olmadı. Hem güvenlikçi hem de tıp öğrencisi olmam herkesin dikkatini çekiyordu. Evliyim ve 1.5 yaşında kız çocuğum var. Tıpta uzmanlık sınavlarına girip anestezi alanında kariyerimi devam ettirmek istiyorum. Hedefim, Denizli’de görev yapmak. Pamukkale Üniversitesi’nde kalmaya devam edeceğim” dedi.

EYLÜL’DE DOKTOR OLARAK GÖREV YAPACAK

   Mezun olan Özkaya, Eylül ayında dikey geçiş yaparak yeni görevine başlayacak. Ağustos ayı sonuna kadar güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam edeceğini ifade eden Özkaya, “Bu yıl mezun oldum. Artık doktor olarak görev yapacağım. Eylül ayında dikey geçişle yeni görevime başlamak istiyorum” diye konuştu. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, Özkaya’nın yaşamını, 'Kariyer Günleri' kapsamında yıl içinde düzenlenen, işadamlarının başarı öykülerini konu alan seminerlerde konuşulması gereken bir başarı hikayesi olarak değerlendirdi. Bağcı, başarından dolayı Özkaya’yı altınla ödüllendirdi.