Trabzonspor’dan şok karar !

   Trabzonspor Yönetim Kurulu aldıkları kararın gerekçesi olarak ise kulübün resmi internet sitesinde şu açıklamalara yer verdi: "Yönetim kurulumuzun görevi devralmasının hemen ardından dönemin Genel Müdürü Sinan Zengin tarafından saat 16.10 itibarıyla oyuncularımızdan Henrique’nin serbest kalmaması adına 1 milyon 100 bin TL.’lik bir ödeme yapılması gerektiği bildirilmiş ve bu para kendi kaynaklarımızdan temin edilerek kulübümüzün muhasebesine aktarılmıştır.

   Bu olaydan 1 gün sonra bu kez yapılandırılmış vergi borcunun düzenli taksitlerinin ödenmesi ve bu sayede sekteye uğramaması gerekçesiyle, yine acil koduyla para talep edilmiş bu rakam da yönetimimizce karşılanmıştır. Daha sonra yapılan muhasebe kayıtları incelemesinde söz konusu miktarlardan Henrique’nin hesabına 150 bin Euro aktarıldığı ve bunun haricinde TAV Şirketler Grubu’nun iki ayrı çekinin toplam bedelleriyle ödendiği bilgisine ulaşılmıştır. Geriye dönük taramada ise 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulu öncesinde TAV Şirketler Grubu’na 24 Mayıs tarihinde, ödeme günü 28 ve 29 Mayıs günü olan toplam değeri 1 milyon 410 bin TL.’lik çek verildiği görülmektedir. İşte bu gerçekler, dönemin Başkanı Sadri Şener’le birlikte kulübü yönettiği söylenen Genel Müdür Sinan Zengin’in, genel kurul sonrasında dahi kulübüne ve yeni yönetimine değil eski başkanına hizmet etmeye devam ettiğinin göstergesi olmuştur.

   Üstelik bu ödemelerin Trabzonspor’u büyük bir mali külfetle karşı karşıya bırakan Sadri Şener’in kardeşi Sani Şener’in başında olduğu şirkete yapılması ayrıca manidardır. Bu ve buna benzer konuların yönetimimiz tarafından netliğe kavuşturulması üzerine Genel Müdür Sinan Zengin görevinden istifa ettiğini KAP’a bildirmek durumunda kalmış ve kulübümüzle bağını koparmıştır. Bu yaşananlara rağmen, konunun medyaya yansıması üzerine TAV yetkililerinin kulübümüzü arayarak rahatsızlıklarını dile getirmeleri ve Trabzonspor’la çalışmama yönünde adeta tehditvari ifadeler kullanmaları, bizler açısından kabul edilebilir bir yaklaşım tarzı değildir. Gelinen aşamada durumu değerlendiren yönetim kurulumuz kulübümüzün ilkeleri doğrultusunda tavrını netleştirmiş ve bundan böyle TAV grubuyla olan tüm ticari ilişkilerin sonlandırılması yönünde kararını kesinleştirmiştir" denildi.