Vekiller bu kez engelliler için yarıştı

   AK Parti ve MHP’li milletvekilleri, gelirinin 81 ildeki engelli vatandaşlara dağıtılacağı yarışmada kıyasıya mücadele etti. Parlamenterler Spor Kulübü Derneği tarafından bedensel engelliler yararına düzenlenen ‘Sizin İçin Yarışıyoruz’ organizasyonunda, bu kez direksiyon başına Milletvekilleri geçti. Özel olarak hazırlanan otomobillerle slalom yarışı yapan vekiller kıyasıya mücadele etti.

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılarak destek verdiği programda, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin de aralarında bulunduğu 40 vekil 75. Yıl Hipodrom’u Park Alanı’nda engelliler için yarıştı.

"GÖNLÜM KADINLARDAN YANA"

   Yarışma öncesi konuşma yapan Bakan Şahin, toplumsal ve sosyal sorumluluk alanında engelliler için yarış yapılacağını belirterek, milletvekillerinin yasama ve denetimin yanı sıra sosyal sorunlara karşı da görevlerinin olduğunu dile getirdi. Yarışma gelirinin 81 ildeki engelli vatandaşlar için kullanılacağına işaret eden Şahin, “İnşallah hak eden kazanır diyorum ama benim gönlüm kadınların kazanmasından yana, bir kadın olarak” diye konuştu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

   Startını Bakan Şahin’in verdiği yarışma renkli görüntülere sahne oldu. MHP’li Vekil Özcan Yeniçeri’nin yarışma sırasında dubaları devirmesi, diğer vekiller tarafından ilginç diyaloglara neden oldu. Şahin ile MHP’li Yeniçeri arasında geçen konuşma kameralara da yansıdı. Bakan Şahin, “Bakıyoruz, çene ne kadar kuvvetli ama direksiyon ne kadar zayıf bunu görmüş olduk” diyerek esprili şekilde Yeniçeri’ye atıfta bulundu.

BİRİNCİ POYRAZ OLDU

   Kıyasıya mücadelenin ardından yarışma Birincisi AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz olurken, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ikinci, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise üçüncülük ödülü aldı. Vekillere kupalarını Bakan Şahin verdi. Yarışma sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları ile organizatörler arasında ise kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, konuyu kendilerine ileten basın mensuplarına, “Herkes işini yapıyor burada, sizin işiniz de burada olanları kamuoyuna anlatmak. O hareketlerin hepsi yanlış, tasvip etmiyoruz, gereğini yaparız, hesabını sorarım merak etmeyin” ifadesini kullandı. (İHA)