Sevdiği kızla evlenebilmek için sünnet oldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde müslümanlığa geçtikten sonra yamaç paraşütü yapan Romanya uyruklu 17 yaşındaki Tarkan Didi Cröçun, sevdiği kızla evlenebilmek için sünnet oldu. Fethiye'ye 2 yıl önce annesi Elena Cröçun ile birlikte gelen Didi Cröçun, fırında çalıştığı arkadaşlarından etkilenerek müslüman olmaya karar verdi.

Ölüdeniz Belediyesi'nde düzenlenen ihtida töreninde, Ovacık Cami İmamı Yalçın Karagöz ile birlikte Kelime-i Şahadet getirip müslümanlığa geçen Cröçun, 'Tarkan Didi' adını aldı. Müslümanlığa geçişini 21 Haziran'da yamaç paraşütü yaparak, gökyüzünde kutlayan Cröçun'un ertelenen sünneti bugün yapıldı.

KİRVESİ BAŞKAN YILMAZ

Cröçun'u sünnet edecek sağlık memuru Ertan Bozkurt, Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz ile birlikte sabah saatlerinde Foça Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Sünnet öncesi Cröçun için pasta kesildi. Kirveliğini Keramettin Yılmaz'ın yaptığı Cröçun, daha sonra Ertan Bozkurt tarafından sünnet edildi. Sünnetin ardından Bozkurt, Cröçun'a dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

'SÜNNET OLMAKTAN KORKMADIM'

Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Tarkan Cröçun, sünnet öncesi çok heyecanlandığını, ancak korkmadığını söyledi.

Cröçun'un üvey babası Mustafa Ödül ise eşiyle Romanya'da tanışıp evlendiklerini kaydetti. Türkiye'ye döndükten sonra eşi ve oğluna müslümanlığı anlattığını belirten Ödül, “Onlar da kalplerinin sesini dinledi. Didi'nin Fethiye'de bir sevgilisi var. İsmini vermeyelim. Evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Ben de ona evlenmek istiyorsa, sünnet olması gerektiğini anlattım. O da gerekeni yaptı. Zamanı gelince evlendireceğiz" dedi. Tarkan Cröçun'un annesi Elena Cröçun da evlendikten sonra adını Leyla olarak değiştirdiğini belirterek, oğlu gibi müslüman olmak istediğini söyledi. Oğlunun sünnet olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Cröçun, sünnet sırasında canının yanmasından çok korktuğunu anlattı.