AB’den Mısır açıklaması

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır’daki gelişmeleri yakından kaygıyla izlediklerini belirtti.

Mısır’daki olayların iyice gerginleşmesi sonrasında yazılı açıklama yayınlayan AB Yüksek Temsilcisi Ashton şu ifadeleri kullandı:

"Mısır’daki olayları son derece yakından kaygıyla takip ediyorum. Şimdiye kadar barış içerisinde yapılan tüm gösterileri memnuniyetle karşılasam da kadınlara yönelik yaşanan taciz vakalarını son derece sıkıntılı buluyorum. Tüm taraflara çağrım sağduyu ve şiddet içermeyen barışçıl gösteri ve hak arayışına saygı gösterilmesidir." Zıtlaşmanın ve karşı karşıya gelmenin sorunları çözmeyeceğini ifade eden Ashton, sorunların ancak siyasi olarak Mısır halkının da talep ettiği demokratik prensipler çerçevesinde, insan haklarına saygılı bir diyalog ile çözülebileceğini kaydetti.

Demokratik geçiş süreci ve çözüm bulma konusunda Mısır’ın yanında olduklarını yineleyen Ashton, gösterilerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da taziye dileklerini iletti.