Ajda Pekkan’a Azerbaycan’dan ödül

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan’a Azerbaycan’da "Bir ömür sanata, kültüre, insanlığa hizmet ödülü" verildi. İki gündür Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Ajda Pekkan Ganira Paşayeva’nın “Türk Dünyası” isimli kitabının tanıtım yemeğine katıldı. Yemeğe Ajda Pekkan’ın yanı sıra Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Türkiye Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Aslan ile Azerbaycanlı sanatçılar da katılım gösterdi. Adeta ünlü akınına uğrayan yemekte Ajda Pekkan’a, milletvekili Ganira Paşayeva tarafından “Bir ömür sanata, kültüre, insanlığa hizmet ödülü” verildi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ajda Pekkan, "Burada ne kadar seviliyorum ne kadar tanınıyorum onu gözlemlemek istedim. Kısa bir ziyaret çok iyi oldu ve yarın dönüyorum. Bundan sonraki gelişimde biraz daha kalacağım. Ondan sonra da konser projesini oturtacağız. Şuanda kesin bir şey yok ancak tartışacağız, konuşacağız ondan sonra kesinleşecek. Çünkü ben çok istiyorum, karşı taraf da çok istiyor dolayısıyla bir yerde buluşacağız” dedi.

Yemekte ödül alan bir diğer isim de Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı oldu. Kalaycı, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin ve işbirliğin daha da geliştirilmesindeki hizmetlerinden dolayı Paşayeva tarafından ödüllendirildi.