Kamer Genç, Meclis’i karıştırdı

    TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Milletvekili Kamer Genç, etrafında çok polis olduğu halde devrilen Mursi’yi Başbakan Erdoğan’a benzetince tartışma çıktı. TBMM Genel Kurulu’nda dün gece ’Torba Kanun’ olarak bilinen yasa teklifinin görüşmeleri sırasında Mısır’ta yaşanan darbeye ilişkin sert tartışmalar yaşandı. Teklifin görüşmeleri sırasında söz alarak kürsüye çıkan Genç, Başbakan Erdoğan’ın, ’CHP’nin başında cellatına yaranmak isteyen, her türlü çirkinliği meşru gören birisi var’ dediğini hatırlatarak, "Bu cellat kim arkadaşlar, bir söyleyin.

  Cellat dedikleri kişi şu, Atatürk ’ü cellat kastediyorlar. Önce sarhoş, şimdi cellat diyorlar. Zannediyor musun ki Tayyip Erdoğan aldığın 5 bin polis seni koruyacak. İşte gördünüz Mursi ne duruma geldi. Onun da çevresinde çok polis vardı. Dolayısıyla hiçbiriniz kendinize güvenmeyin. Bu memlekette sizin aklınızın ermediği bazı gerçekler var" diye konuştu. CHP’li Kamer Genç’in sözleri büyük tepkiye neden oldu. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Genç’i uyararak, "TBMM’den darbe çağrısı yapmak yakışıyor mu bu kürsüye? TBMM Başkanlık Divanı olarak her darbe çağrışımı yapan milletvekilini kınıyorum" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise söz alarak Genç’e tepkisini dile getirdi.

  Elitaş, "Darbe yolu göstermeye çalışan bir milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir parti olduğunu iddia eden CHP’ye yakışmıyor. Eğer CHP darbelerden sonra iktidara gelme alışkanlığı olmayan bir parti olduğunu iddia ediyorsa bu milletvekilini burada konuşmaktan men ederdi" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, CHP’nin bütün siyasi yaşamı boyunca darbelere karşı olduğu yönündeki sözleri ise AK Parti sıralarından gülüşmeler yükselmesine neden oldu. Bunun üzerine iki parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.