ATM vurguncuları yakalandı

İzmir'de çeşitli semtlerdeki ATM’lere yerleştirdikleri özel kamera ve kopyalama sistemiyle, müşterilerin kart bilgilerini elde edip hesaplardaki paraları çektiği iddiasıyla O.Ö. ve Ü.M., polisin takibiyle yakalandı. Düzenekleri yerleştirmeleri güvenlik kameralarınca kaydedilen iki zanlının, 134 kişinin bilgilerini kopyaladıkları ortaya çıktı. Kentte bankalara başvuran müşteriler, hesaplarındaki paraların haberleri olmadan çekildiği bilgisini verdi.

Bankaların ihbarı üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. ATM’lerin güvenlik kamerası kayıtlarına el koyan ekipler, iki kişinin kendi hazırladıkları düzeneği ATM’lere yerleştirdiğini, bununla da elde ettikleri bilgileri kullanarak paraları çektikleri saptandı.

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR

Her seferinde, düzenek yerleştirdikten sonra kendilerine ait banka kartlarını kullanıp test yaptıkları da belirlenen zanlıların, takibi için bankalarla da bağlantıya geçildi. Son olarak salı günü banka şubesinden test amaçlı aynı kartın kullanıldığı bilgisinin gelmesi üzerine polis operasyon için harekete geçti.

Güzelyalı semtindeki, banka şubesine giden polis, ATM’ye özel düzeneğin yerleştirildiğini tespit etti. Çevrede yapılan araştırmada, iki kişinin ATM’yi uzaktan izledikleri farkedildi. Takip edildiklerinden habersiz olan O.Ö. ve Ü.M., ATM’deki düzeneği söktükten sonra araçlarına binecekleri sırada yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların araçlarında düzeneklerin yanı sıra kamufle olmak için kullandıkları kar maskesi, şapka ve mont gibi eşyalar da ele geçirildi. Zanlıların hazırladıkları özel aparatları ATM’lere yerleştirdikten sonra müşterinin, banka bilgilerini kartlardan kopyaladıkları, ayrıca gizli gözle de banka şifrelerini elde ettikleri ortaya çıktı. Bu bilgileri elde ettikten sonra da başka bir karta bunları basıp hesaplardaki paraları çektikleri belirlendi. Bankalarla yapılan görüşmelerde, zanlıların 134 kişinin kart bilgilerini kopyaladıkları, bunlardan bazılarını da kullanarak para çektikleri tespit edildi. Çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan O.Ö. ve Ü.M., adliyeye sevkedildi.