Sarıgül’den 'Mısır' açıklaması

   Mısır’daki askeri darbeyi değerlendiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Demokrasi sorunlarının çözümü darbeler değildir” dedi.

   Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mısır’daki askeri darbe sonrası yazılı basın açıklama yaptı. Sarırgül, “Dost ve kardeş ülke Mısır’da gelişen olayları büyük bir üzüntü ve kaygıyla izliyorum. Kaygı duymamın en önemli nedeni ise darbe hareketlerinin açtığı, ekonomik ve sosyal yaraları en iyi bilen bir ülkenin siyasetçisi olmamdır” şeklinde ifade kullandı. Arap Baharı’nın istenen sonucu vermediğine dikkat çeken Sargül, “Bir süre önce Mısır’da yaşanan “Arap Baharı” ne yazık ki istenen sonucu vermemiş, halkın önüne konulan sandık ta istenilen ve arzu edilen sonucu vermemiştir. Mısır halkının tamamını kucaklayan bir rejim oluşturulamamıştır” dedi.

  Darbelerin karşıt görüşlüleri korkutabileceğini ama asla uzlaşıyı sağlayamayacağına dikkat çeken Başkan Sarıgül, “Bütün bu gerçeklere rağmen “darbe” asla çare olamaz, hoş görülemez, umut olamaz. Darbeler asla demokrasinin öncüsü, kurucusu, onarıcısı olamaz. Darbeler karşıt görüşleri silahla ürkütebilir, korkutabilir ama asla uzlaştıramaz. Demokrasi toplum içinde karşıt görüşlerin törpülenmesi, makul seviyeye çekilmesi, uzlaşması ve bir arada yaşama iradesinin oluşmasıdır. Hepimizin alacağı ortak ders hepimizin birbirimizi anlaması, tahammül etmesi ve güven duymasıdır. Yani “herkesi kucaklayabilen, demokrasinin” tesis edilebilmesi ve güvence altına alınmasıdır” şeklinde ifade kullandı.

  Mısır halkının gerçek bir demokrasiye kavuşmasını ümit ettiklerini ifade eden Sarıgül, “Mısır için ulusumuzun duyarlı olması gerekir. Çünkü bu durum sadece Mısır’a değil Ortadoğu’daki hassas dengelere de etki edecek, Filistin’deki barış sürecinden başlayarak, diğer Ortadoğu sorunlarını etkileyecek boyuttadır. Artık bütün umudum dost ve kardeş Mısır halkının gerçek bir demokrasiye, Ortadoğu ve dünyanın huzura kavuşmasıdır” dedi.