İzmir CHP, Belediye Başkanları'nı topluyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığı yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam ederken, koordinasyon toplantılarına ağırlık veriyor.

Yerel seçimlerin en önemli aktörleri olan belediye başkanları ile seçim süresince yapılacak düzenli toplantıların ilki bu hafta sonu gerçekleştirilecek. 6 Temmuz cumartesi günü saat 10.00 da tarihi havagazı fabrikasında, İzmir’de bulunan tüm partili belediye başkanları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geleceklerini ve bu toplantıları seçime kadar düzenli bir şekilde yapacaklarını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’ de en iyi ve verimli çalışan siyasi parti olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yerel seçimler için her alandaki çalışmalarımızı il ve ilçe örgütlerimizle birlikte zaten sürdürüyoruz. Bu tempomuz her geçen gün daha da aratarak devam ediyor. Hem bizim tespitlerimiz hem de halkımızla sohbetlerimizden anlıyoruz ki, en aktif ve verimli çalışan siyasi partiyiz. Zaten olması gereken de bu. CHP, İzmir’de halkımızın kendisine yüklediği misyonun farkında, bu bilinç ve sorumlulukla çalışıyoruz. Manzaraya bakıldığında, büyükşehir belediyemiz dahil 29 belediyeyi İzmirliler bize emanet etti. Bu hem büyük onur hem büyük sorumluluk, şimdi bize düşen elimizdeki belediyeleri korumak değil kalan iki ilçe belediyesini de kazanmak. Tüm çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz ve bu işi başaracağımıza inancımız tam. Ama sadece inanmakla da olmayacağını biliyoruz. İşte bunun için göreve geldiğimiz günden beridir dur durak bilmeden çalışıyoruz. Neredeyse hiçbir dönemde sağlanmayan birlik ve beraberliği el birliği ile sağladık. Örgütümüz, İzmirlilerin de desteği ile hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda. Bu durumu sürekli kılmak ve bu enerjiyı seçimlere taşımak için büyük çaba sarf ediyoruz.” Birçok farklı yerde ve farklı alanda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Engin, bu çalışmaların amacına ulaşabilmesi için koordineli ve planlı çalışmaya özen gösterdiklerini söyledi.

İl Başkanı Engin “Haftasonu tüm partili belediye başkanlarımızla bir araya gelerek hem seçime yönelik çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz, hem de kendilerinin öneri ve düşüncelerini dinleyeceğiz. Bu toplantılar tamamen üretmeye ve koordineli çalışmaya dayalı olacak. Belediye başkanlarımız zaten tüm Türkiye’de örnek gösterilen çalışmalara imza atıyorlar. Elbette 4 milyonluk bir şehirde bazı aksaklıklarda olacaktır. Önemli olan tespit edilen bu aksaklıklara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi. Onlar, CHP’nin temsilcileri ve elbette bu bilinçle hareket ediyorlar. Bu koordinasyon toplantılarını başkanlarımızla artık daha sık gerçekleştireceğiz. İzmirlilere en iyi hizmeti sunmak ilk görevimiz. Bu toplantılarda belediye başkanlarımızın önerilerini de alarak çalışmalarımızda değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.