5 ilde "Gezi" operasyonu

Taksim Gezi Parkı olayları kapsamında İzmir merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Manisa ve Batman’da operasyon düzenlendi. Terör örgütü üyesi oldukları ve kamu binaları ile araç ve işyerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı İzmir, Ankara, İstanbul, Batman ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 17 adresten, DHKP-C, MLKP ve TKEP-L üyesi oldukları iddia edilen 15 kişi ile birlikte, CD, hard disk ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Daha önce aynı olaylar ile ilgili yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan 27 kişiden, 24’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

BİRLİKTE HAREKET ETMİŞLER

İzmir merkezli 4 ilde, Taksim Gezi Parkı protestolarına verilen destek sırasında kamu ve özel binalarına zarar verip, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen kişilere yönelik 3'üncü dalga operasyonda, gözaltına alınan 15 kişinin sorgularına başlandı. Zanlıların ayrı fraksiyonlara bağlı olmalarına rağmen, tek amaç için hareket ettikleri açıklandı. 

Gezi parkına destek olaylarına karışan kişilere yönelik bugün sabah saatlerinde üçüncü dalga operasyon düzenlendi. İzmir, İstanbul, Manisa ve Batman’daki adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda, biri kadın 15 kişi gözaltına alındı. Taksim Gezi Parkı protestolarına verilen destek sırasında kamu ve özel binalarına zarar verip, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen zanlıların, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ifadeleri alınmaya başlandı. Zanlılardan 9’unun da, Ege Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitelerinde eğetim gördükleri öğrenildi. Bu kişilerin DHKP-C terör örgütünün yanı sıra TKİP (Türkiye Komünist İşçi partisi) ve MLSPB (Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği) üyeleri olduğu ileri sürüldü. Zanlıların da çeşitli fraksiyonların temsilcileri olmalarına rağmen, gösterilerde ortak hareket ettikleri iddia edildi.