Mısır’da korkulan oldu; 10 ölü 210 yaralı

İhvan Teşkilatı’nın ev hapsinde tutulduğuna inandıkları Muhammed Mursi’nin salıverilmesi için orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolması ile Mısır karıştı. Ülke genelinde çatışmalar artarken, 6 Ekim Köprüsü’nde karşı karşıya gelen gruplar birbirlerine havai fişek yağdırdı.

Cuma namazı öncesi toplanan Mursi taraftarları kentin birçok bölgesinde eylem yaptı. Mursi’nin görevine dönmesini isteyen İhvan Teşkilatı üyeleri, orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolmasının ardından Tahrir Meydanı ve Devlet Televizyonu’na yürümek istedi. 6 Ekim Köprüsü’nde karşı karşıya gelen Mursi taraftarları ile polis arasında sert çatışmalar yaşanıyor. Silah ve molotofların da kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bilgisi geliyor. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin de olduğu belirtilirken, ordu ve polis hızla bütün bölgelere yayılmaya çalışıyor.

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelindeki çatışmaların sebep olduğu can kaybının 10 olduğu ifade edilirken, 210 kişinin ise yaralandığı belirtildi.