Diyarbakırlı çocuklar Marmaris'te bayram yaptı

Diyarbakır'dan 11’i kız toplam 23 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir haftalık tatil için Muğla'nın Marmaris İlçesi’ne geldi.

AK Parti Marmaris ilçe teşkilatının organizasyonuyla, ilk kez uçağa binen, deniz gören ve yatla mavi tura katılan çocuklar, "Buralar televizyonda gördüğümüz ve bize anlatıldığı gibi bombalarla dolu değilmiş. Barış ve sevgi istiyoruz" dedi.

AK Parti Marmaris İlçe Kadın Kolları yönetimi, 'Gönül köprüleri' adlı proje kapsamında, 23 Nisan kutlamaları için, Diyarbakır’dan ailelerinin maddi durumu olmayan 11’i kız toplam 23 ilköğretim okulu öğrencisini bir haftalık tatil için ilçeye getirdi. Çocuklardan bazıları hayatlarında ilk kez, sinemada çizgi film izleme fırsatı buldu. Çocuklara çeşitli firmalar tarafından kırtasiye malzemeleri hediye edildi, bir alışveriş merkezinden elbise ve ayakkabı alındı. Çocuklar, öğretmenleri ve parti yöneticileri nezaretinde tekne turuna çıktı.

Hayatında ilk kez tekne ve deniz gören çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hiç yaşamadığı duyguları tattığını dile getiren Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Ruşen Yaşar, "İlk kez uçağa ve tekneye bindim. Hayatımda ilk kez deniz gördüm. Tatmadığım duyguları tattım. Televizyonlarda gördüğümüz ve bizlere anlatıldığı gibi buralarda bomba yokmuş. Bu yaşadıklarım gönül köprüsü oldu. Buralarda kimse kavga etmiyor. Biz artık barış istiyoruz" dedi.

Türkiye’ye mesaj vermek istediğini ifade eden aynı okulun 8’inci sınıf öğrencisi Yusuf Babacan, "Dağdakiler insin ve barış gelsin. Kimse kavga etmesin, temiz çevre olsun" diye konuştu.