Başbakanın sürpriz telefonu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Mısır’daki askeri darbe ile ilgili olarak 25 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile dün akşam bir telefon görüşmesi yapmıştır. Görüşmede Mısır'daki darbe ve akabinde yaşanan gelişmeler ele alınmıştır. Sayın Başbakanımız, Mısır’da sivil iradeyi yok sayan darbe neticesinde demokratik sürecin askıya alınmasından duyduğu kaygıyı dile getirmiştir.

Başbakanımız, Mısır’da tarafların aklıselim ile hareket etmelerinin, her türlü şiddet, çatışma ve tahrikten uzak durmalarının önemine dikkati çekerek, ülkede en kısa sürede seçimlere gidilmesinin ve halkın iradesine saygı çerçevesinde sivil yönetimin bir an önce tesis edilmesinin önemli olduğunu vurgulamıştır.” Telefonun Başbakan Erdoğan tarafından açıldığı ve görüşmenin 25 dakika sürdüğü öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, görüşmede, Mısır’da sivil iradeyi yok sayan darbe neticesinde demokratik sürecin askıya alınmasından duyduğu kaygıyı dile getirdiği kaydedildi.