Anjelina memelerini aldırınca...

Angelina Jolie'nin kansere önlem olarak memelerini aldırması, Türkiye'de meme estetiği için cerraha başvuranların sayısını iki katına çıkardı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz, ünlü aktrist Angelina Joile’nin meme kanseri olmadan memelerini aldırmasının ardından Türkiye’de meme estetiği yaptırmak için başvuranların sayısının iki katına çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Yavuz, daha önce meme kanseri olan kadınların memesini aldırıp gittiğini ancak Anjelina Jolie’den sonra bu durumun değiştiğini anlatarak şöyle devam etti: 

"Eskiden ben bu dertten ve bu organdan kurtulayım düşüncesi vardı. Bu nedenle genel cerrah arkadaşlarda buna konsantre olur bu ameliyatı gerçekleştirirdi. Kadınlar sadece memelerini aldırır geri yerine meme yaptırması pek gündeme gelmezdi. Ancak şuan daha önce memesini aldıran ancak meme estetiği olmayan kadınlarda Jolie’den sonra meme yaptırmak için gelmeye başladı. Plastik Cerrahi de olan gelişmeler doğrultusunda anında meme yapma mümkün hale geldi."

ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL MEMELER MÜMKÜN

Yavuz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi olarak çok gelişmiş teknolojileri kullanarak eskisinden daha güzel memeler yaptıklarını kaydetti.

Meme kanserine yakalanan kadınların üzülmemesi gerektiğini anlatan Yavuz, bir çok yöntemle meme estetiği yaptıklarını eskisinden daha güzel görünüme kavuştuklarını belirterek, "En sık kullandığımız yöntem, masteklenme yöntemi. Genel cerrahlarla yapıyoruz. Biz de aynı seansta o bölgeye meme protezinin, silikonun yerleştirilmesi ya da, özelikle asimetrik vakalarda tek taraflı vakalarda önce doku genişleticisi dediğimiz silikon içi boş bir balon yerleştirip onu bir ay gibi bir sürede şişirip, daha sonra onu çıkarıp meme protezi koyma yöntemini uyguluyoruz. Bunların dışında hastanın kendi dokularında, karnından alınan dokuyla da meme yapabiliyoruz. Hiç silikon kullanmadan yapılan meme yapma yöntemleri da var. Bize göre daha mükemmel olan boş bir balon koyup bir ay çıkarıp meme protezi koyma yöntemidir. Biz genelde bunu tercih ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Metin Yavuz, meme estetiği konusunda çok mükemmel sonuçlar elde ettiklerini ancak çok geniş kitlelere ulaşmakta problem yaşadıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü aktris Angelina Jolie meme kanserine yakalanma riskini azaltmak için iki memesini de aldırdığını açıklaması çok çok önemli. Biz yıllarca yaptığımız güzel estetikleri geniş kitlelere anlatmakta güçlük çekiyorduk. Jolie’nin kanser olmadan kanser riski olduğu için iki memesini birden aldırması ve bunu da dünya kamuoyuyla paylaşması idol olan birinin buna karar vermesi çok önemli. Bu kararı almasının olası sonuçlarının da eski görüntüsünden kötü olmaması ve belki de daha iyi olması dünyadaki bu sorunla karşı karşıya kalan hedef kitleye çok olumlu bir mesaj verdi. Tabi ki bize başvuran hasta sayısında da artış oldu. Artmanın en önemli etkisi bilinçli bir şekilde artma oldu. İnsanlar internetten de araştırıyorlar. Bilinçli bir şekilde insanlar meme estetiği için başvuruyor. Belki meme estetiğini hiç düşünmeyen insanların gündemine geldi. Gerçekten sonuçları çok iyi. Memelerini aldıran kadınların plastik cerraha başvurarak meme yaptırmasını şiddetle öneriyoruz. Jolie’den sonra Türkiye’de meme estetiği yaptırmak isteyenler iki kat arttı."