Türk vekillere İngiliz ayıbı

Dünya Bankasınca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerine organize edilen İngiliz Parlamento çalışma ziyaretinde büyük bir protokol skandalı yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İngiliz Parlamentosu’nda dün sabah yaşanan skandalı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir mektupla bildirdi ve durumu protesto etti.

Aydın Ayaydın, Davutoğlu’na yazdığı mektupta, yaşanan skandalın detaylarını şöyle anlattı:

“Bu sabah saat 10:00’daki randevuları için İngiliz Parlamento binasına gelen Türk Parlamenterler üstleri tek tek aranarak, ceketleri ve kemerleri çıkarılarak sıkı bir aramadan geçirildikten sonra içeri alındılar.

İngiliz Parlamentosuna davetli olan Türk parlamenterlerin, parlamento girişinde bu şekilde aranmasının doğru olmadığını öne süren ve heyette bulunan biz CHP’li üyeler; İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli bu tutumu protesto ederek içeri girmedik.

Bu durum karşısında, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı sayın Lütfi Elvan yetkililerle görüşüp, İngiliz Parlamentosu yetkilileri dışarı çıkarak durumu protesto eden biz parlamenterlerden özür dilemek zorunda kaldı.”

Aydın Ayaydın, Türk Parlamenterlerin davetli oldukları parlamento binasında maruz kaldıkları bu durumun tek sorumlusunun bu resmi ziyaretten haberdar olan ve heyete eşlik etmeyen Dışişleri Bakanlığı’nın Londra’daki Büyükelçilik temsilcileri olduğunu söyledi.

Ayaydın, mektubunda, “Türk parlamenterlerinin bu resmi ziyaretinden haberi olan Büyükelçiliğin bu ilgisizliğini protesto ettiğimizi ve gerekli işlemin yapılmasını takdirlerinize saygılarımla arz ederim” dedi.