Arkadaşını öldürüp iş yerini ateşe verdi

Basmane'de işyeri devri nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta 38 yaşındaki Mahsum Aldemir, arkadaşı 48 yaşındaki Sadettin Uslu'yu öldürürken, çalıştırdığı kahveyi ateşe verdi. Gözaltına alınan Aldemir, "Ekmeğimle oynadı" dedi. Olay, saat 03.30 sıralarında, Basmane Semti Fevzipaşa Bulvarı'ndaki bir iş hanının zemin katında bulunan kahvede meydana geldi.

Evli ve 2 çocuk babası Sadettin Uslu, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşı ve aynı semte işyeri bulunan evli ve 1 çocuk babası Mahsum Aldemir'e, işlettiği kahveyi devredeceğini söyledi. Arkadaşının işlek noktadaki kahvesini almak isteyen Mahsum Aldemir, iddiaya göre, işyerini satarak parasını Uslu'ya teslim etti.

Ancak Uslu, işyerini devretmeyerek Mahsum Aldemir'den 50 bin TL daha istedi. Sinirlenen Aldemir, üzerinde iki tabanca ve akaryakıt istasyonundan aldığı bir bidon benzin ile açık olan kahveye baskın yaptı. Mahsum Aldemir'in belinden tabancaları çıkartması üzerine kahvede bulunan 4 kişi panik içerisinde kaçtı. Ateş etmeye başlayan Mahsum Aldemir, Uslu'yu yanak, ense ve sağ bacağından yaraladı. Mahsum Aldemir, Uslu'nun kanlar içerisinde yere düşmesi ardından bidonda getirdiği benzini dökerek işyerini ateşe verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen polisler, itfaiye ve sağlık ekiplerini bölgeye geldi.

Mahsum Aldemir, işyerine girmek isteyen polis ekiplerine ateş açtı. Önlem alan ekipler Aldemir'e teslim olması için çağrıda bulundu. Mahsum Aldemir'in birkaç kez daha ateş açması üzerine, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden takviye ekipler geldi. İtfaiye ekipleri alevler içerisinde kalan kahveye su sıkarak yangının büyümesini önlemeye çalıştı. Bu sırada yapılan 'Teslim ol' çağrısı sonuç verdi. Özel harekat polisleri kahveye girmeden, silahları ile 1.5 saat sonra teslim olan Aldemir, gözaltına alındı. İşyerine giren itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Kahveye bitişik olan bir elektrikçide bekçi olan, silah sesleri üzerine işyerinden çıkmayıp saklanan 35 yaşındaki Çağdaş Balıbey'in dumandan etkilendiği anlaşıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alınan Balıbey'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yapılan incelemede Uslu'nun öldüğü belirlenirken 20'ye yakın boş kovan bulundu. Nöbetçi savcının incelemesi ardından Sadettin Uslu'nun cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanedeki sağlık kontrolü sonrası Bozyaka'daki Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Aldemir, binaya girerken gazetecilere, "Ekmeğimle, gururumla, kişiliğimle oynadı. Paraya tapan bir insandı, beni işimden etti" dedi. Aldemir ilk ifadesinde, "Sadettin Uslu işyerini bana satmak istediğini söyledi, anlaştık. Ben de kahvemi satıp parasını ona verdim. Sonra benden 50 bin TL daha istediğini yoksa vazgeçeceğini söyledi. Çılgına döndüm" diye konuştu.