Trabzonspor'da yeni hedef 5.'lik

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Eskişehirspor galibiyetiyle sıkıntılı günleri geride bıraktıklarına inandığını belirtti, "Kalan 4 maçta 10 puan alıp ligi, 5’inci veya 6’ıncı sırada bitireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni seçilen Turgut Özdemir başkanlığındaki yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti. Ziyarette gündemle ilgili açıklamalar yapan Nevzat Şakar, Eskişehirspor galibiyetinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:  

“Maçın ilk yarısında çok iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Tabii ki sıkıntılı günler yaşadık. Bu arada kulübümüze, bizlere yakışmayan neticeler aldık. Bunu inkar edemeyiz. Ama o sıkıntılı günlerin geride kaldığını düşünüyorum. Başkanımız da dahil elbirliğiyle, teknik kadro ve futbolcular bu sıkıntılı süreci en kısa sürede aştı. Eskişehirspor maçı gibi Gençlerbirliği maçını da alacağız. Kalan 4 maçta 10 puan alıp, ligi 5 veya 6'ncı sırada bitireceğimizi düşünüyorum."

" Önlerinde önemli bir kupa maçı olduğunu da vurgulayan Nevzat Şakar, sözlerine şöyle devam etti: "Sivasspor maçını kazanıp final oynamak istiyoruz. O maçta taraftarlarımızın, bütün sevenlerimizin bize destek olacağını, camia olarak elbirliği ile kazanıp finale çıkacağımızı ümit ediyorum. Finalde de rakip Fenerbahçe veya Eskişehirspor kim olursa olsun, bizim için önemli olan Avrupa kupalarına katılmak. Bunun için kupayı kazanmamız gerekiyor. Futbolcu kardeşlerimizin kupayı kazanarak Avrupa’da tekrar iyi maçlar çıkaracağını düşünüyorum."

Asbaşkan Şakar, Eskişehirspor maçının kadrosuna alınmayan ve hakkında kadro dışı bırakıldığı yönünde söylentiler olan Arjantinli futbolcu Gustavo Colman’la ilgili olarak şunları söyledi: "Colman ile ilgili bir sıkıntı yok. Tolunay Kafkas, sadece 18’de düşünmediği için kadroya almadı. Onun haricinde Colman’la ilgili herhangi bir sorun mevcut değil. İdmanlara çıkıyor, oynuyor. Muhtemelen hazır görmediği için oynatmamıştır. Onun haricinde bir problem yok."

Trabzonspor’un birkaç iyi sonuç alması ve kupayı kazanması halinde kongrenin erteleneceği yönündeki yorumlara da cevap veren Asbaşkan Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce verdiğimiz kararın arkasındayız. Ne yönetim kurulu olarak bizler, ne de başkanımız birkaç iyi sonuç alıp da insanları kandıracak karakterde insanlar değiliz. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Zaten bugün kulüpte yapacağımız toplantıda bu işi resmiyete dökeceğiz. Karar defterini imzalayacağız. Kongremiz 25-26 Mayıs’ta yapılacak."

Asbaşkan Şakar, Kulüp Başkanı Sadri Şener veya yönetim kurulunun yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili olarak da, "Zaman erken. Başkanımız o konuda ne düşünür bilmiyorum. En son kararı, kendisi verecektir. Devam edecek mi etmeyecek mi konusunu kendisine sormanız gerekir" dedi.