Kahire'de 34 ölü ve ayaklanma çağrısı...

Mısır’da, başkent Kahire’nin Rabiatu’l-Adeviyye Meydanı’nda toplanan göstericilerin, Mursi’nin bulunduğu karargaha yürümesi sonucu çıkan çatışmalarda, en az 34 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

Olay, Müslüman Kardeşler Grubu’nun devrik Cumhurbaşkanı Mursi’nin içerisinde bulunduğu belirtilen Cumhuriyet Muhafızları Karargahına yürümesi sonucu gerçekleşti. Mısır ordusu kayıpların, protestocu grubun ateş açması sonucu gerçekleştiğini ifade ederken, Müslüman Kardeşler Grubu ise üyelerinin silahsız olduğunu bildirdi. Grup sözcüleri, bina önünde dua ettikleri sırada binadan açılan ateş sonucu 34 kişiyi kaybettiklerini belirtti.

Müslüman Kardeşler grubundan Murad Ali de, Mursi’nin tutulduğu yerde oturma eylemi gerçekleştirdikleri sırada çatışmaların patlak verdiğini kaydetti. Göstericilerden Mahmud al-Shilli ise açıklamasında, “Cumhuriyet Muhafızları biber gazı ile saldırdı fakat asıl saldırganlar başka taraftan geliyordu. Biz ise hedeftik” diye konuştu.

AYAKLANMA ÇAĞRISI

Müslüman Kardeşleri sözcüsü, ordunun halkın üzerine ateş açması sonucu halka ayaklanma çağrısı yaptı.

Mısır ordusunun halkın üzerine ateş açıp en az 34 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Müslüman Kardeşler sözcüsü, "devrimi tanklarla çalmaya çalışan kişilere karşı ayaklanın’’ çağrısı yaptı.