'Fıtık' tarihe karışıyor

  Milyonlarca insanın hayatını karartan bel ve boyun fıtıkları, artık bilimsel bir tedavi olan ve yüzde 98 başarı oranı bulunan manipülasyon (elle tedavi) ile tedavi edilebiliyor. İnsanların yüzde 80’i aktif hayatlarında bel ağrısı çekerken, fizik tedavi uzmanları tarafından uygulanan manipülasyon yöntemi yüzde 98 başarı oranı ile insanların fıtıktan kurtulmasını sağlıyor. Türkiye’de çok fazla bilinmeyen manipülasyon ile tedavi hakkında bilgi veren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, manipülasyonun elle yapılan bir fizik tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Hastalıklı bölgeye ellerle bir takım bastırma germe gibi manevralar uygulanmakta. Altını çizmek istediğim bir konu var, masaj ile ilgisi yoktur bunun. Apayrı bir tedavi yöntemi. Alternatif tıp değildir. Sağlık Bakanlığı’nın tedavi hizmetleri listesinde de mevcuttur, bilimsel bir tedavi yöntemidir" dedi.

"TÜRKİYE’DE PEK BİLİNMİYOR"

   Sadece bel ve boyun fıtığı değil, başka rahatsızlıklarda da elle tedavinin uygulandığını kaydeden Şahabettinoğlu, "Ama bel ve boyun fıtıkları dışında da omurga kilitlenmeleri, boyun tutulmaları, bir takım iç hastalıklarında da uygulanabilmekte. Türkiye’de pek bilinmiyor. Daha doğrusu Ortadoğu ülkelerinde pek bilinmiyor ve uygulanmıyor. Ama bütün dünyada çok yaygın. Örneğin ABD’de 70 bin doktor bu tedaviyi uyguluyor. Çok az sayıda uzman doktor tarafından uygulanabilmekte maalesef" diye konuştu. Şahabettinoğlu, ameliyat gerektirmeyen her bel ve boyun fıtıklarında manipülasyon tedavisinin uygulandığını kaydetti.

  Bursa’da 10 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı sebebiyle hayatı kararan Münir Başaran, 25 günlük manipülasyon tedavisi sayesinde eski sağlığına kavuştu. Hayatını karartan bel ağrılarını gidermek için defalarca fizik tedavi uzmanına gittiğini belirten Başaran, son çare olarak 20 yıldır manipülasyon tedavisi yapan Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu’na gitti. Kısa süre içerisinde yapılan tedavilerde sağlığına tekrar kavuşan Başaran, 10 yıldır rahatlıkla yürüyemediğini, istediği gibi hareket edemediğini anlatarak, manipülasyon tedavisi sayesinde fıtıktan kurtulduğunu dile getirdi. 81

YAŞINDA FITIKTAN KURTULDU

   Bel ve boyun fıtığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken 81 yaşındaki Bekir Sıtkı Bayazıt da, manipülasyon tedavisiyle sağlığına kavuşan hastalardan birisi. Şahabettinoğlu, hem boyun hem de bel fıtığı olan 81 yaşındaki Bekir Sıtkı Bayazıt’ı 10 seansın ardından sağlığına kavuşturdu. Boynunun başını taşıyamayacak hale geldiğini vurgulayan Bayazıt, doktorların kendisini ameliyat etmek istediklerini, manipülasyon tedavisi ile ameliyattan kurtulduğunu söyledi. Bayazıt, “Şimdi ağrılarım kalmadı. Ben 18 yaşında bir delikanlı değilim, 81 yaşındayım. Bu yaşta ağrılarım sızılarım olabilirdi ancak şu anda çok iyiyim” dedi.