11 gönüllü 480 kilo çöp topladı

    İzmir Bornova Yeni Yüksektepe Kültür ve Felsefe Derneği’nin 11 gönüllü üyesi, temiz bir çevre için duyarlılık göstererek, Buca Kaynaklar, Tınaztepe Mevkii’nde başlattıkları ‘’Bu doğa hepimizin’’adı altında başlattıkları kampanyada 480 Kklogram çöp toplayıp, Buca Belediyesi’ne teslim etti.

Konferans ve seminer dizileri ile birlikte sosyal, kültürel, ekolojik alanlarda gönüllü etkinliklerine devam ettiklerini belirten Yeni Yüksektepe Kültür ve Felsefe Derneği Bornova Şubesi Halkla İlişkiler Müdürü Perihan Bezci’’ 11 gönüllünün katılımıyla Kaynaklar-Tınaztepe mevkiinde etkin bir çevre temizliği gerçekleştirdi. Günümüzde çevre kirliliğinden herkesin etkilendiğini ve bu sorunun giderilmesi için harekete geçmeye ihtiyaç vardır.

   Dernek üyeleri üzerlerine düşen görevi yapmaya devam etmekteyiz. Gönüllü arkadaşlarımız bunu gösterdiler. 36 torba atık, 6 torba cam çöpün toplandığı temizlikte toplamda 480 kg yük doğanın kucağından kaldırıldı. Bir yandan toprak nefes alırken diğer yandan da katılan kişilerde ancak uygulamayla edinilecek bir çevre bilincinin tohumları atıldı.’’dedi. Perihan Bezci, amaçlarının topluma çevre bilincinin topluma kazandırılması için bu tür etkinliklerin devamlı olarak yapılacağını dile getirdi. Bezci’’Üzerinde yaşadığımız dünya hepimizin, doğaya sahip çıkalım, doğa varsa yaşamak vardır.’’dedi.