Aliağa CHP’nin yeni başkanı 'Durmaz' oldu

Yerel seçimlere 8 ay kala Aliağa Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kongre yapıldı. Mevcut Başkan Özlem Şan Oğuzhan’ın belediye başkan aday adayı olması nedeniyle boşalan ilçe başkanlığı koltuğu için iki liste yarıştı. Özcan Durmaz ve Eski İlçe Başkanı Kahraman Cengiz’in Başkanlık için yarıştığı olağan üstü kongre Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü'nün Divan Başkanlığını yaptığı olağanüstü kongreye CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Züleyha Bingöl, Rıza Gök, Barış Erel, İlkay Söylemezoğlu, Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, Melih Küçük ve Ali Demirel katıldı.

Aliağa'da Parti tabanının kendisini İlçe Başkanı olarak görmek istediğini belirten Başkan adayı Kahraman Cengiz, “Partimin her kademesinde görev yapmaktan onur duyan birisi olarak, partimin bana verdiği bu görevi saygıyla kabul ettim. Hiçbir zaman bu görevden kaçamazdım bu yüzden buradayım” dedi. 11 yıldır halka gerçekleri söylemeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını sözlerine ekleyen Cengiz “ Çiftçinin ve köylünün can çekiştiği, işçi, memur, emeklinin süründüğü, esnafın bittiği, işsizliğin yok sayıldığı, her yurttaşın ekmeğinin küçüldüğü, demokrasi ve insan haklarının her geçen gün gerilediği bir Türkiye’de yaşıyoruz” diye konuştu Diğer Başkan Adayı Özcan Durmaz ise ilçede yapılan anketlerde Aliağa’da CHP’nin geride gösterilmesinin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu anketler naylon anketler. Bu anket sonuçlarına itibar etmiyorum. Bazı siyasi partiler naylon anketlerle kamuoyunu manüple etmeye çalışıyorlar. Elbette bilimsel ölçümlerle yolumuzu göreceğiz. Birilerinin kendisine kamuoyu desteği sağlamaya çalıştığı anketlere aldanmayacağız. Bahsedilen anketin naylon anket olduğu ortaya çıkmıştır. İl başkanımızda bunu söylemiştir. Ben ilçe başkanlığına vekalet eden arkadaşımızın bu anketi gerçek bir anketmiş gibi değerlendirmesini doğru bulmuyorum” Aliağa CHP'de Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade eden Durmaz,

“Bu partide şimdiye dek insanlar birbirine rakip görüldüler bugün bu kongrede Aliağa siyasi tarihinde bunu kapatacağız arkadaşlar. Bugün birbirimizin ardından konuşma ve dedikodu kültürünü kaldıracağız" diyerek, Aliağa İlçe Örgütü'nde insanların bilim ve inançla çalışacağını söyledi. İktidarın İzmir’i baskı altına almaya çalıştığını öne süren Durmaz “Başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere İzmir’e büyük bir baskı uygulanıyor. Baskı ve yıldırma ile İzmirlilerin siyasi tercihlerinin değiştirilmek istendiğini görüyoruz. Aliağa gibi yoğun göç alan kentlerde ise siyasi tercihlere dayalı işe yerleştirme çabaları ile siyasi dengeler yerleştirilmeye çalıştırılıyor” şeklinde konuştu.

Yapılan seçim konuşmalarının ardından 181 delegenin oy kullandığı kongrede 171 oy geçerli sayıldı. İki adaylı kongrede başkan adaylarından Özcan Durmaz 111 oy alırken, Kahraman Cengiz 60 oy aldı. Bu sonuçlara göre Aliağa Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni İlçe Başkanı Özcan Durmaz oldu.