Balıkesir Valiliği'ne 'T.C.'li yeni tabela

Balıkesir'de Valilik binasındaki 'T.C.' ibaresi bulunmayan tabela, gösterilen tepkiler üzerine kaldırıldı, yerine 'T.C. Balıkesir Valiliği' yazılı tabela asıldı.

Balıkesir’in eski valisi Yılmaz Arslan döneminde binada gerçekleştirilen restorasyon sırasında 'T.C. Balıkesir Valiliği' yazılı tabela kaldırılırken, yerine 'Valilik' tabelası asılmıştı.

Özellikle son dönemde birçok kurumun başındaki 'T.C.' ibaresinin kaldırılması ve hassasiyetin artmasıyla birlikte Balıkesir'de de vatandaşlar tabelanın değişmesi için kampanyalar başlattı, yeni Vali Ahmet Turhan'a e-mailler gönderdi. Valilik'teki 'T.C.'nin kaldırılmasını eleştiren vatandaşlar, "Kimin valisi, ABD’nin valisi mi, eyalet mi? Şimdi nerenin valiliği burası?" sorusuna da yanıt aradı.

Konunun basına yansımasıyla birlikte, "Yanlışa yanlış demek gerek" diyen Vali Turhan, Valilik tabelasına geçici bir çözüm olarak 'T.C.' ibaresini yeniden koydurdu. Bir süre 'T.C. Valilik' yazılı tabela ile hizmet verildi. Yine Vali Turhan'ın talimatıyla yaptırılan yeni tabela da bugün asıldı. Yeni tabela işini alan şirket çalışanları itfaiye ve vinçli ekiplerin yardımıyla 'T.C. Balıkesir Valiliği' yazılı tabelayı astı. Vatandaşlar yanlıştan dönüldüğünü belirtirken, "Bu tabela çok daha güzel" yorumunu yaptı.