İzmir'in EXPO yolculuğu...

   AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM parlamentolar arası Türkiye-Arnavutluk dostluk grubu başkanı Rifat Sait, Arnavutluk’un yeni Ankara Büyükelçisi Genci Muçaj’ı ziyaretinden sonra müjdeyi verdi.

   AK Parti İzmir milletvekili ve Parlamentolar arası Arnavutluk dostluk grubu başkanı Rifat Sait, Arnavutluk’un yeni atanan Ankara Büyükelçisi Genci Muçaj’ı büyükelçilik binasında ziyaret etti. Dost ve kardeş iki ülke temsilcisinin görüşmesinde dostluk ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliği konuşuldu. Görüşme sonrası bir açıklama yapan İzmir milletvekili Sait, Arnavutluk’un

   EXPO 2020 yarışında Türkiye’yi dolayısıyla İzmir’i destekleme kararı aldığını, bu kararı Türk dışişleri bakanlığına resmi bir yazı ile bildirdiklerini söyledi. Böyle bir karar alırken zorlandıkları ancak dost ülke Türkiye de karar kıldıklarını, bu kararda Türkiye ve özellikle İzmir’de yaşayan hemşerilerinin büyük rol oynadığı belirtildi. Sait, Arnavutluk Büyükelçisi Muçaj’ı İzmir’e davet ettiğini ve Ramazan ay’ından sonra bu davete icabet edeceğini söyledi.

   Arnavutluk Büyükelçisi Muçaj’ın İzmir’de işadamları ve bazı hemşeri derneklerini ziyaret ederek görüşmeler yapacağını söyleyen Sait, Türkiye - Arnavutluk arasında ticari ve kültürel işbirliği yapılması konusunda aracı olacaklarını belirtti. Büyükelçi Muçaj’ı tebrik eden Sait, yeni görevinde başarılar diledi.