Bakan Ergün'den 'darbe' uyarısı

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Dünyadaki ve Türkiye’deki herkes, yönetime darbe ile gelmeyi, seçilerek gelmiş yönetimin darbe ile gitmesini tasvip etmemelidir. Çünkü bu öngörülemez nice sonuçlar doğurabilir.

   Bir an önce yapılan yanlıştan vazgeçilmelidir” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK’ta tarafından düzenlenen ve ‘Yenilikçi ve Girişimci İlk 50 Üniversite’nin açıklandığı toplantıya katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, Mısır’da meydana gelen askeri darbe sonrası bu sabah Mursi yandaşlarına açılan ateşte çok sayıda kişinin öldüğü haberlerinin hatırlatılması üzerine, “Bir ülkede askeri darbeler anti demokratik yollardan yönetime el konulması kabul edilemez ve öngörülemez sonuç doğurur. Bu sonuçlardan bir tanesi de bunlardır. Halk ilk defa kendi seçtikleri bir Cumhurbaşkanı’nı yalnız bırakmıyor ve meydanları terk etmiyorlar. Meydanları boş bırakmayarak yaptığının yanlış olduğunu görmesini sağlamalısınız” diye konuştu.

   Bir meydana bakıp darbe yapılamayacağına işaret eden Bakan Ergün, “Ama o meydana bakıp yanlışın farkına varılabilir. Yanlış üzerine yanlış yaparak, insanların hayatına mal olarak, olayın içinden çıkılmaz bir durum yaratılması kabul edilebilir bir şey değildir” dedi. Demokrasiler içinde sorunların az maliyetlerle çözüldüğüne dikkati çeken Ergün, “Demokrasi zor zanaat derler, bu biraz zaman alabilir ancak darbenin yarattığı zarar ve maliyeti kadar ağır olamaz. Darbenin maliyeti kabul edilemez. Dünyadaki ve Türkiye’deki herkes, yönetime darbe ile gelmeyi, seçilerek gelmiş yönetimin darbe ile gitmesini tasvip etmemelidir. Çünkü bu öngörülemez nice sonuçlar doğurabilir. Bir an önce yapılan yanlıştan vazgeçilmelidir” ifadesini kullandı.