Pamukkale'nin doktor balıklarına büyük ilgi

Denizli’de dünyaca ünlü Pamukkale’nin en önemli simgelerinden olan antik havuz yanında bulunan kapalı alandaki 'doktor balıklar', hem turizme katkı sağlıyor, hem de şifa dağıtıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, 'doktor balıkların' üç yıl önce mesaiye başladığını ve turizme önemli destek sağladıklarını ifade etti. Oklu, günde ortalama 1500-2000 kişinin girdiği antik havuzun şifalı suyundan yararlanan turistlerin, garra rufa balıklarıyla da ayak ve ellerdeki ölü hücrelerinden kurtulduklarını belirtti.

Antik havuzun, 36 derecelik ısıya sahip suyunun sıcaklığı nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasının yanı sıra, birçok hastalığın tedavisi konusunda da etkili olduğunu dile getiren Adem Oklu,

“Yapılan araştırmalara göre antik havuzun suyu kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de spazmlı midelere iyi geliyor. Şifa arayan insanlara daha iyi hizmet vermek için geçen yıl Almanya’dan garra rufa cinsi balık getirttik. 'Doktor balık' dediğimiz bu balıklar üremiyor, sadece bir yıl yaşıyor. 12 akvaryumumuz var. Her akvaryumda 360 balık yaşıyor. 28 derecelik suda yaşayan bu balıklar turizme çok büyük destek vermeye başladı. Havuzdan çıkan insanlar ayaklarını akvaryuma soktuğunda balıklar ölü hücreleri yiyor, ayaklara pedükür ve masaj yapıyor. Bazı cilt hastalıklarını yok ediyorlar. “Doktor balıklar' antik havuza olan ilgiyi de arttırdı” diye konuştu.

Doktor balıklara bir pedikür seansı için 20 TL ödeniyor.