İzmir Üniversitesi yeni bölümleriyle öğrencileri bekliyor

Tıp Fakültesi ile vakıf üniversiteleri arasında fark yaratan İzmir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve yeni bölümleri ile öğrencilerin çekim merkezi olacak. İzmir Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılında 1.420 yeni öğrencisine eğitim vermeye hazırlanıyor.

Bu yıl ilk kez eğitim vermeye başlayacak Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarımı ve Sinema Televizyon bölümleri ile geleceğin mesleklerini hedefleyen adayların tercihi olacak İzmir Üniversitesi, burslu eğitim olanakları ile de beğeni topluyor. 2013-2014 akademik yılında eğitim almaya başlayacak her iki öğrenciden birine burslu eğitim verecek olan İzmir Üniversitesi, bilimsel olanakları, proje çalışmaları, iş dünyası ile kurduğu başarılı ilişkiler ile beğeni topluyor.

Geçen yıl Türkiye’nin en fazla tercih edilen vakıf üniversitesi Tıp Fakülteleri sıralamasında 4’üncü sıraya yerleşen İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Medical Park İzmir Hastanesi işbirliği ile yine Tıp eğitimi almak isteyen üniversite adaylarının tercihi olacak. İ

zmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci başına 1’den fazla öğretim üyesi düştüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Türkiye ve yabancı ülkelerden pek çok öğrencinin tercihi olan fakültemizin bu yıl da Tıp Fakültesi tercihleri arasında en üst sıralarda yer almasını bekliyoruz” dedi.

İzmir’e bekliyoruz

Rektör Erciyeş, başta Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi bölümleri, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri olmak üzere İzmir Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans eğitiminde üniversite adaylarının tercihi olduğunu belirtti. Halen 18 işbirliği protokolü ve 25 Erasmus anlaşması bulunan İzmir Üniversitesi’nin Kenya’dan İngiltere’ye, Somali’den Kosova ve Hollanda’ya, pek çok ülkeden yabancı öğrencisinin de bulunduğunu hatırlatan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek, bilim dünyasına katkıda bulunmak ve mesleki kariyerlerine uygulama eğitimleri sayesinde bir adım önde başlayan bireyler yetiştirmek en önemli hedefimizdir. Üniversite eğitimi almak için en uygun ekonomik ve coğrafi koşullara sahip kent olan İzmir’de eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi İzmir Üniversitesi’ne bekliyoruz.”

Tercih Merkezi hizmeti 09.00-18.00 saatleri arasında İzmir Üniversitesi’nde 5 rehber öğretmenin yanı sıra bölüm öğretim üyeleri ile üniversite adaylarının tercihlerinin değerlendirileceği ve İzmir Üniversitesi’nin tanıtılacağı Tercih Merkezi, 18 Temmuz’a kadar İzmir Üniversitesi’nde hizmet verecek. İzmir Üniversitesi hakkında adaylar www.izmir.edu.tr adresini ziyaret edebilecekleri gibi 232 246 49 49 numaralı telefondan da bilgi alabilecekler.