Organ beklerken ölen minik Fevzi, ailesini yasa boğdu

   Çorum’da dünyaya geldikten sonra ince bağırsak nakline ihtiyaç duyulan 9.5 aylık Fevzi Alp, İzmir’de organ beklerken yaşamını yitirince, ailesi yasa boğuldu. Çocuğunu yaşatmak için her türlü yolu deneyen ancak başarılı olamayan gözüyaşlı anne Mukaddes Kocamanoğlu, "Evladım ince bağırsak nakli olsaydı şu an yaşıyor olacaktı.

   Biz evladımızı kaybettik, ancak benzer acılar yaşanmaması için ince bağırsak nakillerine de önem verilsin" diye konuştu. Bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatih ve eşi Mukaddes Kocamanoğlu’nun, geçen yıl Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen bebekleri Fevzi Alp’e, 'kısa bağırsak sendromu' rahatsızlığı teşhisi konuldu. Ameliyata rağmen minik Fevzi’ye ince bağırsak nakli yapılması gerektiği, Kocamanoğlu çiftine bildirildi. Kocamanoğlu çifti, Türkiye’de ince bağırsak naklinin başarıyla yapıldığı İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yolunu tuttu.

   Doğumdan hemen sonra hastanedeki bir odaya kapanan, 24 yaşındaki Mukaddes Kocamanoğlu ile oğlu minik Fevzi, doktorlardan gelecek mutlu haberi beklemeye başladı. Minik bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan Fevzi Alp’in, umutlu bekleyişi sırasında enfeksiyona bağlı baş gösteren rahatsızlıkları ise çaresiz annesinin elini kolunu bağladı. Türkiye’nin dört bir tarafından bağışlanacak ince bağırsağı bekleyen Fevzi Alp’in minik bedeni, verdiği mücadeleye yenik düştü ve talihsiz bebek yaşamını yitirdi.

'KADERİMİZ BU OLMAMALIYDI'

   Hayat mücadelesini birlikte yaptığı bebeğinin yaşamını yitirmesiylie yıkılan Mukaddes Kocamanoğlu, "Doktorlarımız bizimle çok ilgilendi, ancak henüz tam olarak ülkemizde ince bağırsak nakli bilinmiyordu. Genellikle duyarlı aileler, kalp, karaciğer gibi önemli organları bağışlıyor, ancak bizim gibi ince bağırsak nakline ihtiyaç duyan aileler de var.

   Çok zor bir şey ancak organ nakline karar veren ailelerin bağırsaklarını da bağışlarsa oğlum sağlığına kavuşabilecekti. Ancak bir türlü beklediğimiz mutlu haber gelmedi ve sonunda da oğlumu kaybettik. Hala şokunu ve üzüntüsünü yaşıyorum. Bu bizim kaderimiz olmamalıydı. Keşke uygun bağırsak bağışlanıp nakledilseydi oğlum şu an yaşıyor olacaktı. Biz evladımızı kaybettik ancak herkese örnek olsun. Benzer acılar yaşanmaması için ince bağırsak nakillerine de önem verilsin" diye konuştu.