Kılıçdaroğlu'na 'İzmir'in Çernobili' raporu sunuldu

CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, 'İzmir’in Çernobil’i' ve 'Nükleer çöplüğü' olarak adlandırılan İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki kurşun fabrikasının Hyde Park tarzında sosyal alana dönüştürülmesi konusunu, bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

Gaziemir İlçesi Aktepe- Emrez Bölgesi’nde kalan ve 'İzmir’in Çernobil’i' olarak adlandırılan kurşun fabrikasının Hyde Park tarzında bir alana dönüştürülmesi konusunda çalışma yapan CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir rapor sundu.

Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden Demirsoy,

"Toprağa gömülen radyasyonlu maddeler ve ağır metallerden dolayı çevre halkında ciddi sağlık problemleri yaşanmasına sebep olan kurşun fabrikası konusuna genel başkanımız Kılıçdaroğlu da sahip çıktı. Konunun bir an önce çözüme kavuşması için CHP olarak gerekeni yapacağını söyledi. Devlet, gerekli çalışmaları yaparak o alanı kamulaştırmalıdır. Ardından da Gaziemir halkı başta olmak üzere tüm İzmir’e hitap edecek Hyde Park tarzında bir sosyal alan yaratmalıdır" dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuyla yakından ilgilendiğini söyleyen Demirsoy, "Genel başkanımız kendisine sunduğum çalışmaları tek tek inceleyerek sahip çıktı" dedi.