Biz hükümetle kavga etmeyiz

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz hükümetle kavga etmeyiz. Biz hangi yatırımı istersek, hangi işimizin yapılmasını istersek, o istediğimiz iş bu milletin hakkıysa gider ya anlaşarak ya da söke söke alırız” dedi. Sivas’ın Suşehri ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Destici, halka hitaben yaptığı konuşmada, Mısır’da meydana gelen darbe girişimleriyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

   Destici, “Zulümlerin, kanlı ölümlerin, her türlü tecavüzlerin, her türlü darbe girişimlerinin son bulmasını bu mübarek Ramazan ayına hayırlayarak yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu Ramazan ayı, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin, Türkmen elindeki Türkmen kardeşlerimizin, Suriye’deki kardeşlerimizin, Mısır’daki kardeşlerimizin, Libya’daki, Kafkas’lardaki, Balkanlar’daki, Filistin’deki, Gazze’deki, velhasıl yeryüzündeki tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Destici, “1960 yılında Türkiye’de nasıl bir darbe yapılmışsa, 1980 yılında nasıl bir darbe yapılmışsa, 3 gün önce Mısır’da da aynısı tekrarlandı.

  Fakat bu darbelerin iş birlikçisi olanlar, bu darbeleri tezgahlayan Amerika Birleşik Devletleri buna darbe dahi diyebilmeli. Eğer bu darbelerin, bu zulümlerin yüzde biri herhangi bir İslam coğrafyasında bir Hıristiyan topluluğa karşı yapılmış olsaydı acaba bu Batı’nın tavrı aynı şekilde olur muydu? Ülkemizdeki en küçük hadiselerde kıyamet kopmuş gibi üstümüze çullananlar, Türkiye’ye karşı her türlü yaptırımı ortaya koyanlar, Türkiye’nin içini karıştırmak isteyenler, Kürt-Türk kavgası çıkarmak isteyenler, Alevi-Sünni farklılığımızı, zenginliğimizi bir kavgaya dönüştürmek isteyenler. Ama ne yazık ki yeryüzündeki İslam coğrafyasında zulümler ve darbelerin hiçbirisine ses çıkarmıyorlar.

   Bunlar yaşanırken onların ahlakı, adaleti, vicdanı ve insanlığa karşı duydukları sevgi tatile çıkıyor. Bu nedenle uyanık olun, birlik olun, yoksa bunların zulümleri bitmez. O yüzden bu festivaller bizim birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Rahmetli Genel Başkanımız merhum Muhsin Yazıcıoğlu siyasi hayatında nasıl bir üslup takındıysa bizler de onun dava arkadaşları olarak aynı üslupla devam ediyoruz. Biz hükümetle kavga etmeyiz. Biz hangi yatırımı istersek, hangi işimizin yapılmasını istersek, o istediğimiz iş bu milletin hakkıysa gider ya anlaşarak ya da söke söke alırız” diye konuştu.