Ünlü sanatçı yenilenen Bostanlı Açıkhava'ya hayran kaldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenen Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu yaza hızlı girdi. Boş gecesi geçmeyen Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, geçtiğimiz günlerde, Tük Pop Müziği’nin efsanelerinden birini ağırladı. Sanat yaşamının 44. Yılını özel konserlerle kutlayan Erol Evgin’i, Karşıyakalı hayranlarıyla buluşmasında, Belediye Başkanı Cevat Durak da yalnız bırakmadı.

Türk müziğinin 44 yıldır zirvedeki ismi Erol Evgin, Karşıyakalı sevenleri için muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını sevenleriyle birlikte söyleyen Erol Evgin, konser öncesinde sahneye davet ettiği Belediye Başkanı Cevat Durak’a da övgüler yağdırdı. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nun eski halini hatırlatan Evgin, “Burasının eski halini biliyorsunuz. Ben daha önceki yıllarda da geliyordum. Hakikatten muhteşem bir konser salonu olmuş. Biliyorum ki, yeni konser salonları da yapıyor. Şarkıların ve mizahın gücünü hepimiz gördük. Şarkıların ve sanatın gücüne çok inanırım. Onun için böyle salonlara ihtiyacımız var. Sevgili başkanıma çok teşekkür ederim” dedi.

“ONLAR KAPATIYOR, BİZ AÇIYORUZ”

Erol Evgin’in sözleriyle konseri izlemeye gelenler tarafından büyük alkış alan Cevat Durak, Yeni Girne Bulvarı üzerindeki 750 kişi kapasiteli Konser Salonu ile Çarşı Tiyatro’nun yapımının devam ettiğini belirterek, bir de müjde verdi. Karşıyaka’nın “Kültür Kenti” vizyonunun gelişiminin merkezinde sadece salonların olmadığını belirten Başkan Durak, “Salon ve dolayısıyla da nitelikli koltuk sayımızı arttırdık. 7 kültür ve sanat merkezi yaptık. Ama, bununla yetinmedik. İçlerini de doldurduk. Türkiye’de ilk kez bir Filarmoni Orkestrası’na sahip ilçe belediyesi olarak, şimdi de, Şehir Tiyatrosu kurmak için kolları sıvadık. Onlar kapatıyorsa, biz de açacağız. Karşıyaka’ya sanat, sanata da Karşıyaka yakışır” diyerek, Şehir Tiyatrosu kuracaklarının müjdesini verdi. Yeni yapılacak konser salonunun ilk konseri için Başkan Cevat Durak’tan söz alan Erol Evgin, “Kurtuluş savaşımız ve Mustafa Kemal’i anlatan ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ adlı konserimi yeni açılacak olan Yeni Girne Konser Salonu’nda vermek istiyorum” dedi.