Sevgilisi için Müslüman oldu

İnternette tanıştığı erkek arkadaşı Hamit Bakır (21) için Aydın’ın Didim İlçesi’ne gelen Rus Anastasiya Skida (21), düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup, Naz adını aldı.

Rusya’nın Petersburg şehirindeki bir üniversitede hukuk okuyan Anastasiya Skida, 3 yıl önce internette tanıştığı Türk genci Hamit Bakır ile olan arkadaşlığını ilerletmek için bir süre önce Didim’e geldi. Katolik Hıristiyan olan Skida, daha önce Müslüman olan arkadaşlarından öğrendikleri ve erkek arkadaşı Bakır’ın ailesini görünce dini değiştirmeye karar verdi. Skida, bu fikrini erkek arkadaşı Bakır’a açtı. Bunun üzerine Bakır Ailesi’nin de girişimleri Rus genç kız için Didim Müftülüğü’nde ihtida töreni düzenlendi.

Şahitler huzurundaki törende, Skida, Didim Müftüsü Mikail Polat eşliğinde üç defa Kelime-i Şehadet getirip, Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra “Naz' adını alan Skida’ya müftü Polat, Kuran-ı Kerim ve İngilizce islamiyeti anlatan kitaplar hediye etti.

Müslüman olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Skida, aradığı huzuru İslamiyet’te bulduğunu söyledi. Skida ile 3 yıl önce başlayan arkadaşlıklarının zamanla ilerlediğini belirten Bakır, “Geçen yıl ailelerimiz de tanıştı. Ailesi Naz’ın Müslüman olma tercihini olumlu karşıladı. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğrenciyim. Okulum bitince antrenör olacağım. Naz da eğitimi tamaladığında, evlenmeyi düşünüyoruz” dedi.