Alsancak Stadı için uzlaşma sağlandı

Emektar Alsancak Stadı'nın yeni sezonda kullanımı konusunda İzmir'deki kulüpler anlaşma sağladı.

Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar’ın başkanlık ettiği zirvede Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu’nun yeni sezonda maçlarını emektar tesiste oynaması, zemin yenileme çalışmalarının da hemen başlaması kararlaştırıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ın da katıldığı toplantıda İZVAK temsilcisi yer almazken, yeni sezonda da Altay’ın kiralayacağı stattaki yenileme çalışmalarının Futbol Federasyonu’nun desteği ile dört kulüp tarafından ortaklaşa yapılacağı açıklandı. Bu amaçla oluşturulacak kurulun başkanlığına Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz getirilirken, Altay Başkanı Niyazı Konuşmaz’ın da Alt Kurul Başkanı olarak çalışacağı kaydedildi. Yenileme çalışmaları için Valilik, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Spor Bakanlığı’ndan destek isteneceği açıklandı.

Bu sezon 3'üncü Lig’de mücadele edecek Balçova Belediyespor’un maçlarını Yeni Buca Stadı’nda oynaması konusunda uzlaşmaya varıldığını söyleyen Arif Koşar, herkesin fedakarlık yapması gerektiğini belirterek, "Alsancak Stadı’nın bu durumu İzmir’in ayıbıdır. Bu sorunu hep birlikte aşmalıyız. Şehrin büyükleri üstüne düşeni yapmalıdır. Bugünden itibaren düğmeye bastık. Zemin yeni sezona yetişmesse, ilk bir iki hafta Atatürk Stadı kullanılacak. Ayrıca kupa maçları da Alsancak Stadı’nın dinlenmesi için Atatürk’te oynanacak. Fikstürlerin çakışmaması için Federasyon olarak çalışacağız" dedi. Toplam maliyetin 600-700 bin TL olacağı kaydedildi.