Mısır’da darbenin turizme etkisi

   2013 yılına erken rezervasyonla başladıklarını belirterek, ilk 6 aylık veride yüzde 5 ile 8 arasında bir artış yaşandığını, Türkiye’nin hedeflediği oranları tutturduğunu ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Sezonu da böyle kapatacağız. 2013 yılı Türkiye için Aralık ayı sonunda dilediğimiz rakamlara ulaşacağız” dedi.

   Mısır’da yaşanan darbe olayının turizme etkisini değerlendiren Ayık, şöyle konuştu: “2011 yılında yaşanılan Arap baharının Türkiye turizmine etkileri vardı. Mısır’da yaşananlardan dolayı da bir etki olması normal. Ama biz etkilerin sonbahar aylarında daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Kış aylarına doğru Mısır’ın alternatifi olan başka ülkelere rezervasyonlarının kayması muhtemel olabilir. Bu olaya biz fırsatçılık olarak bakmıyoruz. Dileriz ki Mısır’daki olaylar biran önce yatışır.”

   Mısır’ın dünya turizminin önemli destinasyonlarından biri olduğunun altını çizen Ayık, şunları söyledi: “Biz her zaman tatlı rekabeti seven ülkeyiz. Bugüne kadar rekabetçi, anlayışımızla bu noktalara kadar geldik. Biz yolumuza her şeye rağmen devam ediyoruz. Hizmetimizi aksatmadan önümüzdeki yıllarda, zaten hak ettiğimiz sayılara ulaşacağız. Ama olağan dışı durumlara da hazırız. Eğer Mısır’dan ülkemize rezervasyon kayması olursa misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlarız.” Expo 2016 Antalya’nın turizme etkisi hakkında da bilgi veren Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu organizasyon, Antalya’nın ve Türkiye’nin kazanacağı artı bir değerdir. Biz, bugüne kadar bu tür benzer projelerin ülkemizde olmasını istiyorduk.

   Mevcut olan ürünümüzün yanına kattığımız her yeni değer, bizim için yeni bir tanıtım ve pazarlama aracıdır. Dolayısıyla ürünümüzü zenginleştirip, derinleştirdikçe bu bizim işimizi daha kolaylaştıracaktır. Expo 2016 Antalya’dan en iyi şekilde faydalanacağız. Bunu ürünümüzün bir zenginliği olarak görüyoruz. Önemli bir pazarlama aracı olarak kullanacağız.”