İki kez ölümden dönen işitme engelli Hilal, duymak istiyor

   İzmir'de, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Hilal Deniz, Kaymakamlık tarafından verilen cihazın yetersiz olması, bir türlü ameliyat da olamaması nedeniyle peşpeşe talihsizlikler yaşadı. Duyamadığı için sokakta 3 ay arayla iki otomobilin çarpması sonucu yaralanan, her gün artan sıkıntılarına çare bulamayan Hilal’in annesi Minire Deniz, "Kaymakamlığın verdiği işitme cihazı, kızımın duymasını sağlayamadı. İki kez ölümden döndü. Yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz.

   Ya 6 bin TL’lik daha kaliteli yeni bir cihaza ya da ameliyata ihtiyacımız var" dedi. Aslen Erzurumlu olan, Bayraklı İlçesi’nde oturan ev kadını Minire Deniz’in, 10 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Hilal’in kulaklarının işitmediği saptandı. Kızının duyması için gitmedik doktor, hastane bırakmayan Minire Deniz, 5 yıl önce, Karşıyaka Kaymakamlığı’nın sağladığı işitme cihazıyla umutlandı. Hastanenin tavsiye ettiği pahalı marka yerine o dönem devletin sağladığı işitme cihazı kendisine takılan Hilal Deniz, yine duyamadı. Eğitimini bir kenara bırakmayıp ilköğretim ile özel bir işitme engelliler okuluna devam eden, derslerinde de başarılı olan Hilal Deniz’in kadersizliği ise peşini bir türlü bırakmadı.

İKİ KEZ OTOMOBİL ÇARPTI

   Hilal Deniz’e, iki yıl önce, bir defa sokakta oynarken bir defa da okuldan dönerken duyamadığı için 3 ay arayla iki kez otomobil çarptı. İkisinde de ölümden dönen talihsiz kız, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazaların ardından yüreği ağzında yaşamaya başlayan, kızının yanından bir dakika ayrılmaması gerektiğini anlayan Minire Deniz, bu durum nedeniyle çalışamaması, eşinden ayrılması ve engelli aylığının da kendilerine yetmemesi sonucu yaşadıklarına isyan etti, yardım çağrısında bulundu.

'KIZIM DUYSUN'

   Kızı Hilal’le evlerine kapanıp istedikleri yardımın sağlanmasını umutla bekleyen Minire Deniz, "Kızım, doğuştan işitme engelli. Başvurduğumuz hastanelerin ardından kızıma 5 yıl önce Kaymakamlık tarafından işitme cihazı verildi. Ancak bugüne kadar hiçbir faydası olmadı. Duyamadığı için iki defa otomobil çarptı. Allah korusun, daha kalıcı hasarı da olabilirdi.

   Derdini kimseye anlatamıyor. Benim de onun yanında sürekli olmam gerektiği için çalışma imkanım da yok. Kızımın duyması için gücümüzün yetmediği daha kaliteli 6 bin TL’lik işitme cihazına veya ameliyata ihtiyacımız var. Gittiğimiz hastanelerde, ya kızımın yaşının büyük olduğu ya da konuşması gerektiği gibi sebeplerle ameliyat yapmadılar. Kızım, yaşı büyük diye duyamayacak mı? Ya da duymayan bir insan nasıl konuşabilir? Bunu anlayamıyorum. Yetkililere sesleniyorum, çaresizliğimizi duysunlar ve bize yardım etsinler. Çocuğum için devlet bize de bir kapı açsın" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.