Ayvalık Müzik Festivali'ne muhteşem başlangıç

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, 1998 yılından bu yana Prof. Filiz Ali’nin öncülüğünde, Türkiye’de klasik müziğin gelişimine katkı için açılan Uluslararası Müzik Akademesi’nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık Müzik Festivali, dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow ve piyanist İris Şentürker'in konseriyle başladı.

Taksiyarhis Anıt Müzesi’ndeki, iki bölümden oluşan konseri, 1919-1927 yılları arasında Afganistan Kralı olan Emanullah Han’ın kızı 83 yaşındaki Prenses Naciye’nin yanı sıra dünyaca ünlü müzisyen ve besteci Lukas David, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Coca-Cola’nın dünya ceosu Muhtar Kent’in yeğeni Ayvalıklı işadamı Salih Madra, işadamı Cem Boyner’in kızı Emine Boyner Kürşat’ın kayınvalidesi Fatma Kürşat, kayınpederi Mustafa Kürşat, Ayvalık’ın ileri gelen sanayici ve işadamları izledi. AİMA’nın öğrencileri ile usta öğreticilerinin yanı sıra dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow ile piyanist İris Şentürker, Vivaldi, Mozart ve Mendelssohn'un eserlerini yorumladı, klasik müzikseverlere, uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

Konserin sonunda sanatçılar, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Festival kapsamında bugün ise Oda Müziği konseri olacak. Kemanda Mehmet Yasemin, Nilgün Yüksel ve Sena Yumul, viyolada Beste Tıknaz Modiri ve Emre Akman, viyolonselde Dilbağ Tokay ve Nil Kocamangil, kontrbasta Onur Özkay flütte Zeynep Keleşoğlu yorumlayacak. Bu konserde Respighi'nin Il Tramonto adlı eserinde Beste Tıknaz Modiri'nin tenor eşi Laçin Modiri de AIMA Ailesi’ne katılmış olacak.

Tüm konserlerin saat 21.00’de başlayacağı festivalin son günü olan yarın ise program tümüyle Vivaldi'nin eserlerine ayrıldı. Orkestra ve solistler bestecinin Dört Mevsim'inden ilkbahar ve yaz konçertolarını, iki viyolonsel için konçertosunu ve dört keman için konçertosunu yorumlanacağı öğrenildi.