Ölen yaşlı adamın yakınları yolu kapattı

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde, yolun karşısına geçmeye çalışan 79 yaşındaki Ali Can, otomobil çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın duyulması üzerine olay yerine gelen yaşlı adamın yakınları ve köylüler, Aydın- İzmir karayolunu, yaklaşık bir saat trafiğe kapattı.

Neşetiye Köyü Muhtarı Mehmet Beşir Çavaş,"“Karşıya geçmeye çalışan onlarca vatandaşımız burada trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Artık önlem alınsın" dedi. Kaza, Aydın- İzmir karayolu Neşetiye Köyü yakınında bugün saat 09.00 sıralarında, meydana geldi. Germencik İlçe merkezine gitmek isteyen Ali Can, yolun karşısına geçmeye çalışırken, İzmir’den Aydın yönüne giden 40 yaşındaki Murat Öztürk yönetimindeki 35 AK 6426 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazayı gören çevredekiler 112 ve jandarmaya haber verdi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ali Can ambulansla kaldırıldığı Germencik Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KÖYLÜ YOLU KAPATTI

Kazayı öğrenen Ali Can’ın yakınlarıyla köylüler, Aydın- İzmir karayolunu araç trafiğine kapattı. Yolda oturma eylemi yapan grup, olay yerine Germencik Kaymakamı Resül Çelik ve karayolları yetkililerinin gelmesini istedi. Yaklaşık bir saat araç trafiğine kapalı kalan yolda jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, yüzlerce araç uzun kuyruklar oluşturdu. Telefonla ulaşılan Germencik Kaymakamı Resül Çelik’in, toplantısının olduğunu, akşam Neşetiye Köyü’ne gelerek sorunun çözümü için gerekeni yapmaya çalışacağını söylemesi üzerine, köylüler yolu açtı.

MUHTAR: ONLARCA KİŞİ ÖLDÜ

Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip Neşetiye Köyü’nün Muhtarı Mehmet Beşir Çavaş, kayalondan karşıya geçmenin çok tehlikeli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Köyümüzün ortasından geçen karayolundan karşıya geçemiyoruz. Karşıya geçmeye çalışan onlarca vatandaşımız burada trafik kazası sonucu vefat etti. Birçok kişi de sakat kaldı. Daha önceki yıllarda da bu yolu trafiğe kapattık. Yetkiler bize trafik ışıkları veya kavşak yapacaklarının sözünü verdi. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen hiç kimse sorunu çözemedi. Biz insan değil miyiz? Siyasiler seçim zamanı köyümüze kadar gelerek bizden oy istemesini biliyor. Ama canımızın tehlikede olduğunu bildikleri halde hiç kimse bu sorunu çözmeye yanaşmıyor. Köyde imza toplayarak dilekçe ile gerekli yerlere başvuracağız. Yetkililerden bu sorunun çözümünü bekliyoruz."