Maganda kurşunu yaraladı

   İzmir’de arkadaşlarıyla gezerken, kim tarafından ateşlendiği belli olmayan tabancadan çıkan kurşunla boynundan yaralann üniversite öğrencisi Ahmet Doğan, mucize eseri ölümden döndü. Boynundan girip deri altında kalan 'yorgun' olarak adlandırılan kurşunla vurulduğu belirlenen Doğan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

   Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ahmet Doğan, geçen pazartesi günü saat 20.00 sıralarında arkadaşlarıyla gezmeye çıktı. Doğan, Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürürken, boynunun sağ tarafında yanma hissetti. Gömleğinin de kan olduğunu anlayan Doğan’ı arkadaşları hemen yakındaki Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada doktorları da şaşkına çeviren muayenede, Doğan’ın, boynundan girip, yaklaşık 3 santimetre ilerleyen ve deri altında kalan, 'yorgun' olarak adlandırılan kurşunla vurulduğu belirlendi. Kurşun çekirdeği hemen operasyonla alındı.

   Ölümden dönen Doğan, başına geleni anlayınca şaşkına döndü. Mucize eseri hayatta kalarak evine döndü. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, caddede araştırmalarına başlayarak tabancayı ateşleyen kişiyi bulmak için harekete geçti.

“UCUZ KURTULDUM'

   Evinde dinlenmeye çekilen Doğan, “Arkadaşlarımla gezerken boynumun aşağısında bir yanma hissettim. İlk önce yukarıdan birşey düştüğünü zannettim. Ancak kanı görünce hemen hastaneye koştuk. Doktorlar, şaşkına döndü. Merminin vücuduma girdiği saptandı. Mucize eseri yaşıyorum şu an. Ölebilirdim de. Bu tip olayları duyuyordum ancak başıma geleceğini hiç tahmin etmezdim. Silahlanmanın önüne acil olarak geçilmesi gerekiyor. Ben ucuz kurtuldum, ancak herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Ateş eden kimse bulunsun, psikolojimi bozdu, şikayetçiyim ondan” dedi.

ARİF, O KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ

   Kentte, benzer ancak sonu acıyla biten bir başka olay ise yeni yılın ilk dakikalarında yaşanmıştı. Bornova İlçesi’nde, 2013 yılının ilk dakikalarında, havai fişek gösterini izlemek için ailesiyle evlerinin çatısına çıkan ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Arif Dallı’nın başına, magandanın tabancasından çıkan kurşun isabet etmişti. Yine yorgun kurşunla vurulduğu belirlenen Arif, tedavi gördüğü hastanede ölmüştü. Polis, olay gününden bu yana Arif’in ölümüne neden olan kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.