Gelişimli Dilara'nın büyük başarısı

Gelişim Koleji’nin genç sörfçüsü Dilara Uralp, Alaçatı’daki Dünya Sörf Şampiyonası’nda gençler kategorisinde ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Gelişim Koleji öğrencisi Dilara Uralp, Alaçatı’da yapılan IFCA Çocuklar, Gençler ve Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası’nda, gençler kategorisinde ikincilik kürsüsüne çıkarak tarihi bir başarının altına imzasını attı. İtalya, Hollanda, Yunanistan, Danimarka, Yeni Zelenda, Belçika, Finlandiya, Portekiz, Almanya, Karayip Adaları’na bağlı Aruba ve Curaco’dan 100’e yakın sporcunun katıldığı dev organizasyonda hem zorlu parkurla, hem de rakipleriyle mücadele eden Dilara, Fulya Ünlü’nün hemen ardından Dünya’nın en iyi genç sporcusu ödülünü kazandı. Çeşmealtı Windsörf Kulübü sporcusu olan milli sörfçü, Haziran ayında Gömeç’teki Pegasus Türkiye Windsurf Şampiyonası Ligi ikinci ayağını 1. sırada geçmiş, Polonya’daki RS:X olimpik sınıf yarışlarında ise 19 yaş altında 1., 21 yaş altında 2. olmayı başarmıştı.

2016 yılında Brezilya’da düzenlenecek olimpiyatlara hazırlandığını söyleyen Gelişim Koleji öğrencisi Dilara Uralp, “Dokuz yaşından bu yana sörf yapıyorum. Hayatımın yarısı şampiyonalarda geçti. Olimpiyatlar için önümde 3 yıldan daha fazla bir süre var. Ülkem, kulübüm, okulum v ekendim için bu hedefe kilitlendim” dedi.