Aziz Kocaoğlu, ilk iftarda vatandaşa konuk oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan’ın ilk iftarında İzmirli ailelerin evlerine konuk olma geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Bu kez adres Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Makedonya göçmeni Arslan Ailesi’nin evi oldu. Ramazan ayının ilk gününde aile fertlerini bir araya getiren ilk iftar buluşması, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Arslan Ailesi’nin evinde bu kez farklı bir heyecana sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk iftar yemeğinde İzmirli ailelerin evlerine konuk olma geleneğini bu kez 75 yaşındaki emekli Osman Arslan’ın evinde sürdürdü. Uzun yıllardır İzmir’de yaşayan Makedonya göçmeni Osman Arslan, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu eşi, kızları, damatları ve torunlarıyla birlikte evlerinin bahçesine kurdukları sofrada ağırladı.

Mesleği boyacılık olan ve şimdi emeklilik günlerini eşiyle birlikte torunlarını severek geçiren Osman Arslan, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine misafir olmayı istediğini öğrendiğinde, çok şaşırdığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ağırlamanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade eden Arslan, yaşadıkları günü hiç unutmayacaklarını dile getirdi. Makedonya’ya özgü yemek, börek ve tatlılar eşliğinde, oldukça samimi bir havada geçen iftar buluşmasına yemeğin ardından komşular da katıldı. Kente, ülkeye ve gündeme dair keyifli sohbetler geç saatlere kadar sürdü.