İkinci aşamaya geçilmedi, çünkü...

   İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçilmediğini belirterek, "Çünkü ikinci aşamanın şartları oluşmuş değil. Ancak çözüm süreciyle ilgili toplantıları biz sürdürüyoruz" dedi.

   İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali İçişleri Bakanı Abdikarim Hüseyin Guled ile Bakanlık’ta bir araya geldi. Görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Güler, çözüm sürecinde gelinen nokta ve ikinci aşamaya ne zaman geçileceği sorusu üzerine, birinci hususun silahlı grupların yurt sınırları dışına çıkmasıyla ilgili bir konu olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda fiilen bir çekilmenin olmadığı tespit ediliyor ancak hareket halinde oldukları biliniyor bazı grupların" diye konuştu.

   Daha sonra ikinci aşamanın gündeme geleceğini belirten Güler, şunları kaydetti: "İkinci aşamaya geçilmiş değil çünkü ikinci aşamanın şartları oluşmuş değil ancak çözüm süreciyle ilgili toplantıları biz sürdürüyoruz. Bu konu sadece bizim hükümetimizi ilgilendiren bir konu değil. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu sağduyu içinde yerine getirmesi gerekir. Sürecin başarısı herkesin menfaatinedir. Her kim bu süreci kendi dar ajandası için sabote etmeye kalkarsa bundan en çok kendisi zarar görür."