UEFA müfettişinden Fenerbahçe'ye çalım!

UEFA Disiplin Kurulu müfettişinin, Fenerbahçe'nin savunması öncesinde, sarı lacivertlileri sor durumda bırakmak için yeni argümanlar sunduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa Kupaları'ndan 2+1 yıl men cezasından dolayı UEFA Tahkim Kurulu'nda savunma yaptı.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre şu ifadeleri kullandı:

“Uzun ve yorucu bir gündü. Disiplin Kurulu kararına karşı savunmamızı yaptık. Diğer yargılamalardan biraz daha farklı olmasının sebepleri vardı.

Disiplin Kurulu müfettişi dün akşam 6-7 sularında tekrar ikinci dilekçe ile ek delillerini sundu. Bu deliller, daha önceki olmayan deliller, konuşma tapeleri.. sadece 1. Etik Kurulu Raporu’na dayanan delillerdi. Biz de bunlara karşı savunmalarımızı sunduk. Tanıklarımızı dinlettik. Burada geçen kişilerin ifadelerini ortaya koyduk. Bu şekilde geçti.

Gayet iyi ve önemli duruşmaydı. Bizim kurullara güvenmemek, mahkemelere güvenmemek gibi… Sonuçta Disiplin Kurulu’da, UEFA Tahkim Kurulu da UEFA’nın kurulları. Tahkim Kurulu’na güvenmiyoruz gibi söz kullanmadık. Kendi savunmamıza güveniyoruz. Bizim delillerimiz çok net ortada. Sizin cımbız ile çekip aldığınız bazı konuşma tapeleri ile koskoca camiayı bu kadar önemli spor adamlarını bu şekilde ağır cezalarla yargılayamazsınız dedik.

Diğer bize örnek gösterdiğiniz kararlardaki uygulamaları niçin konu Fenerbahçe olunca, uygulamadıklarını, Fenerbahçe’ye niye bu kadar ağır cezalar istediklerini sorduk. Yanıtı ancak birkaç gün sonra alacağız. Süreyle ilgili bunu olumlu ya da olumsuz anlamında değil. Dediğim gibi birçok kişiye ait konuşma tapesi kullanıldı bu sefer. Bu çok önemli bunun altını önemle çiziyorum.

Bugün farklılık vardı. O farklılık şuydu. Disiplinin müfettişinin daha önce kullanmadığı argümanları kullanmaya başlamasıydı. Biz disiplin müfettişinin ilk raporunda değişik argümanlarla karşılaştık. Sonra karşımıza disiplin kurulu kararı çıktı. Orada farklı sonuçlar vardı.

Şimdi yeni bir disiplin kurulu müfettişi raporu geldi, bu daha farklı argümanlar, daha farklı maçlar var. Biz bugün disiplin kurulu müfettişine sorduk. Niçin bu maçlar daha önce yoktu diye? ‘Ben istediğim maçı gösteririm, daha önce belirttiğim maçlarda sınırlı kalmak zorunda değilim’ gibi cevap verdi. Yargılama esasları bugüne kadar UEFA’da çok alışılmış, yargılama usulleri şeklinde gelişmediğini düşünüyorum. Bu nedenle savunmalarımız da uzun sürdü. Bu rahatsızlıklarımız artarak maalesef devam ediyor. Şu maç, bu maç demeyelim ama sadece şunu söyleyeyim.

Yeri geliyor disiplin müfettişi, polis fezlekesine dayanıyor, yeri geliyor iddianameye dayanıyor, yeri geliyor birden dönüyor, hayır TFF kararı baz alınması gerekiyor diyor. Çok değişken iddialarla karşı karşıya olduğumuz için savunmamızda sürekli her şeye hazır olduğumuz, her soruya cevap verebileceğimiz geniş bir savunma oldu. Kararı bekleyeceğiz. Bizler hukukçuyuz. Kararla konuşuruz.”