Ayto seçimleri öncesi açıklama

Aydın Ticaret Odası’nın 5 Mayıs 2013 günü Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılacak seçimi öncesi seçimlere mavi renk pusula ile girecek olan Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, 4.5 yıllık faaliyetlerinden söz edip kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yaptılar.

Mustafa Ali Parmaksız’a Ait Plaza’nın salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda Ticaret Odası Üyesi ve işadamı katılırken, Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, kamuoyundaki bazı soru işaretlerini ortadan kaldırmak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Görev süreleri içinde yer alan 4.5 yılda bir çok şeyler yaptıklarını ve Aydın için Aydın Ticaret Odası’nın yapacağı daha pek çok şey olduğunu belirten Mustafa Ali Parmaksız, rakiplerinin olmasının kaliteyi artıracağını belirtti. Bilindiği gibi sarı renkli oy pusulası ile Hakan Ülgen, Coşkun Cerit, Denizhan Sandıklılı, Fatih Erkul ve Abdullah Sefa Yüksel’in de aralarında bulunduğu grup adaylığını açıklamıştı.

“ADAY KARGAŞASI YAŞANIYOR”

Seçim öncesi karşı gruptan bazılarının kamuoyuna kendilerinin de Mavi renkli ‘Biz’ grubunun içinde yer aldıkları yönünde beyanlarda bulunduklarını iddia eden Parmaksız, “Biz Grubu mavi renkli olacak. 242 adayın isimleri de mavi renkli olacak. Kamuoyunda çeşitli söylentiler var. Biz Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu ile aynı gruptayız. Ve çok güzel bir yönetim dönemini geride bıraktık. Önümüzdeki dönem daha güzel işler yapmak için yönetime talibiz” dedi. Aydın Ticaret Odası olarak geride kalan 4,5 yılda irili ufaklı 500 projeye imza attıklarını belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “4,5 yılda 51 meclis toplantısı, 204 yönetim kurulu toplantısı, 867 komite toplantısı, 8 ortak komite toplantısı yaptık. Bu süre içinde de 3 bin 560 faaliyet ve etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

“HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Yaptıkları icraatlarla Aydın Ticaret Odası’nın Türkiye’de ilklere de imza attığını belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “tanıtır ile yollar kat ettik. Şehirler gezdik fuarlara katıldık. Aydın’ımızı tanıttık. Oda Meclisimizin 2011 Haziran Toplantısı’nda oy birliğiile alınan ‘kahveci Bilal Ağa Konağı’nı restore ettik. Etnografik eserlerle donattık ve ‘Aydın Kültür Evi’ olarak şehrimize kazandırdık. 147 öğrenciye öğrenim kredisi, şehit yakını 3 öğrenciye öğrenim bursu verdik. Atatürk ve Aydın anıtı ile şehrimizi süsledik. EBSO Aydın Şubesi Binasını satın alıp oda üyelerimizin hizmetine kazandırdık. Marka tescili yapıyoruz. Ayrıca yeni yaptığımız bir protokol ile de önümüzdeki 2 yıl boyunca AYTO üyelerine indirimli akaryakıt hizmeti verilecek. Bu anlaşma ile üyelerimiz ödedikleri aidatı kat kat bu indirimden çıkaracaklar. Hedefimiz üyelerimize ve Aydın’a en iyi hizmeti sunmak” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından, Mavi Renkli Biz Grubu basın mensuplarına fotoğraf verdi. Ve grubun seçimlerin yapılacağı 5 Mayıs Pazar günü seçime mavi renkli, kravat gömlek gibi bir kıyafet ile katılacağı öğrenildi.