Köyleri çekirgeler bastı

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı yayla köylerini çekirgeler bastı. Ekili alanları istila eden çekirgeler, yeşil yapraklı ne kadar bitki varsa talan etti. Fethiye’nin yayla köylerinden Karaçulha, Girdev ve Çökek’te etkili olan çekirge sürüleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karaçulha Yaylası’nda iki günden bu yana etkili olan çekirge sürüleri başta ceviz olmak üzere sebze ve meyve bahçelerinde etkili oldu. Vatandaşlar sebze bahçelerindeki çekirge sürülerini uzaklaştırabilmek için sopa ve çalılarla kovmaya çalışırken tavukları bu istilayı önlemesi için bahçelerin içine koydular.

ÇEKİRGELER SEBZELERİ YİYİYOR

Karaçulha Belediye başkanı Yusuf Çaylı ve vatandaşlar çekirge istilasının önlenebilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünden yardım istedi. Yaylada yaşayan Döne Kargın, “Tarlaya masraf ederek sebze meyve diktiklerini, iki günden bu yana çekirge istilasıyla karşılaştıklarını, yetkililerin ilaçlı mücadele yapmasını istediklerini söyledi. Adalet Harımcı ise bahçeye sulamaya geldiğinde oğlakların girerek yeni dikilen ceviz fidanlarıyla sebzeleri yediklerini sandığını çevreye baktığında oğlak yerine milyonlarca çekirge sürüsünü gördüğünü söyledi. İlaçlama yaptıklarını ancak çekirgeleri yine de öldüremediklerini söyleyen Adalet Harımcı yetkililerden yardım istiyoruz dedi.

Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri yayla Karaçulha’nın yanı sıra yayla Çökek ve Girdev bölgesinde de çekirge istilasının bulunduğunu zirai mücadelenin başlatıldığını söylediler.