Bakan Davutoğlu: 'Yeni sınırlar suni'

   Bakan Davutoğlu, "Türk milletinin kapısı, kapıyı çalan herkese açıktır. Selam veren ihtiyacı olana 'Tanrı misafiri der' ve kapımızı açarız" diye konuştu. Gaziantep'te temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yapılan konferansın ardından kent merkezinde bulunan gençlik merkezini ziyaret etti. Ziyaret ardından esnafı dolaşan Bakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na giderek partililer ile bir araya geldi.

   Ziyarette konuşan Bakan Davutoğlu, yeni sınırların asırlar boyu süren kardeşliğin yanında; suni sınırlar olduğunu anlatırken, "Halep ile Antep asırlarca yan yana, içi içe, kardeş oldu" dedi. Ziyaretin ardından 2 bakan, iftar yemeğine katıldıktan sonra Ankara'ya döndü. Bakan Ahmet Davutoğlu ve Bakan Fatma Şahin, konferansın ardından Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde eğitim gören Türk ve Suriyeli gençleri ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, gençlik merkezinde sohbet ettiği Suriye uyruklu Rahil Asi'nin şiir okuduğu sırada duygulandı. Gözyaşlarına boğulan Rahil Asi, Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu tarafından teselli edildi.

ESNAFI GEZDİ, YEMENİ SATIN ALDI

   Gençlik merkezi ziyareti ardından Bakan Davutoğlu, eşi ve çocuklarıyla birlikte Mehmet Nuri Paşa Camii'nde ikindi namazını kıldı. Bakan ve beraberindekiler, namazın ardından geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 105 yaşında İslam alimlerinden Seyda Mehmet Emin Er'in cami bahçesindeki mezarı başında dua etti. Beraberindekilerle Karagöz Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sohbet eden Bakan Davutoğlu, Gümrük Hanı'nda girdiği bir ayakkabıcıdan eşi ve çocuklarına yemeni satın aldı. Bölgede yapılan el işi ürünleri inceleyen Davutoğlu, han bahçesinde kendisi için seslendirilen 'Şahin'e Ağıt' türküsünü dinledi.

BAKAN DAVUTOĞLU: YENİ SINIRLAR, SUNİ

   Esnaf ziyareti ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İl Başkanı Ahmet Uzer ve partililer ile görüştü. Partililere seslenen Bakan Davutoğlu, asırlar boyu süren kardeşliğin yanında kurulacak yeni sınırların, suni sınırlar olduğunu belirtti. Bakan Davutoğlu, şöyle dedi: "Bu sınırlar, asırlar boyu süren kardeşliğin yanında yeni sınırlar, suni sınırlardır. Halep ile Antep asırlarca yan yana, içi içe oldu, kardeş oldu. İpekyolu hep bu hat üzerinde iki şehri de zenginleştirerek geçti. Gaziantep, tüm o güzel asaletini, alicenaplığını bir kez daha gösterdi. Diğer sınır vilayetlerimiz Hatay, Şanlıurfa, Mardin gibi Suriye'den gelen kardeşlerimize kucak açtınız."

"TÜRK MİLLETİNİN KAPISI HERKESE AÇIKTIR"

   Bakan Davutoğlu, konuşmasında Türk milletinin kapısının çalan herkese açık olduğunu ifade ederek, "Onların her biri acılar içinde şehit çocukları. Babasını, annesini kaybetmiş yetimler. Bizim şefkatimize ihtiyaç hissediyorlar ve orada Türkiye'ye duydukları muhabbeti gözlerinden okuyorsunuz. Allah, inşallah bu mübarek Ramazan'ın, yapılan duaların yüzü suyu hürmetine Suriye'ye de barış gelmesi yönünde yapılan çabaları neticeye ulaştırır ve bu kardeşlerimiz ülkelerine, onurlu bir şekilde evlerine dönerler. Ama ne olursa olsun tarihe Gaziantep de tüm vilayetlerimiz de önemli bir kayıt düştüler. Türk milletinin kapısı, kapıyı çalan herkese açıktır. Selam veren ihtiyacı olana 'Tanrı misafiri der' ve kapımızı açarız" diye konuştu.

"ÜLKENİN YÜKSELİŞİNİ KİMSE ENGELLEYEMEYECEK"

   Bakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yükselişini kimsenin engelleyemeyeceğini, 'Gönül hareketini', özgüveni sarsmak isteyenler çıkacağını, onlara karşı da gönüllerini bir ve beraber tutacaklarını ifade ederken, şöyle dedi: "Son bir ay içinde yaşadıklarımızdan da ders alarak teşkilatımızın, halkımızın her kesimiyle mezhebi, etnik, siyasi görüş farkları, ne olursa olsun, daha da fazla kaynaşması lazım. Bizim ile milletimiz arasına hiç kimse bariyer koyamayacağı gibi milletimiz gayet iyi biliyor ki bu dönemde AK Parti teşkilatları ve hareketi, bu milletin tarihteki yürüyüşünün izlerini, öncülüğünü yapıyor.

   Kim ne derse desin, kim önümüze ne engel çıkarmak isterse istesin, kimse bizi kimse inandığımız yoldan alıkoyamaz, teşkilatımıza en ufak bir zaaf getiremez. Halk arkamızdayken ve halkın içinden çıkan kişiler olarak AK Parti teşkilatı böyle dipdiri ayaktayken, Allah'ın izniyle Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek. Yeter ki daha çok çalışalım, bu yaşananlardan da hız, azim alarak her bir eve, mahalleye, vatandaşımıza daha bir aşk, samimiyetle sarılalım. Onları da bu kutlu yolculukta beraber yürümeyle davet edelim." Konuşmanın ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Bakan Davutoğlu'na üzerinde Osmanlı arması olan bakır tepsi hediye etti.

 BAKAN ŞAHİN: ALLAH'IN İZNİ İLE HİÇ BİR KÜRESEL OYUN TUTMAYACAKTIR

   AK Parti İl Başkanlığı'nda ki ziyaretin ardından Bakan Ahmet Davutoğlu ile Bakan Fatma Şahin, beraberindekiler ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı tarafından Dülük Baba Mesire Alanı'ndaki Biyolojik Göleti kıyısında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Partililerle birlikte iftar açan 2 bakan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yemeğin ardından konuşan Bakan Şahin, küresel oyunlarının tutmayacağını belirterek, şöye dedi:

   "Buradan her birimizin alması gereken dersler var. Bunların, bedenimizin hesabını vermek, hem kendimizi hesaba çekmek, hem de birbirimize olan birliğimiz geliştirmek. O yüzden bugünlerden çıkaracağımız dersleri ileriye taşıyarak güzel günler yaşayacağız. İnsanın vatanından ayrı olmasının ne kadar büyük bir sınav olduğunu görüyoruz. Bu yüzden ne kadar şükretmemiz gerektiğini çok daha iyi anlıyoruz. Çok yol kat ettik, çok yol aştık. Yanımızda dimdik durdunuz. Biz, sizleri bir çınarın dalları olarak görüyoruz. Allah'ın izni ile hiç bir küresel oyun tutmayacaktır. Hiç bir hesap tutmayacaktır. Çünkü biz, hesabın üzerindeki hesaba iman ederek bu yola çıktık. Bu yolculuğa bu imanla devam ediyoruz. Ve yolumuz açık olacak, aydınlık olacak. Geleceğimiz çok daha huzurlu, mutlu olacak. Ben hepinizin ve ailenizin Ramazan ayını kutluyorum. Allah hepimizi, Ramazan'dan sonraki bayrama çıkmayı nasip etsin."

BAKAN DAVUTOĞLU: MAZLUMLARA KUCAK AÇTIK

   Bakan Şahin'in ardından konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriyeli mazlumlara kucak açtığını ifade ederek, şöyle konuştu "Nizip'te gördüğüm manzara, ülkem, Gaziantepliler, Nizipliler, bütün bu bölgedeki vatandaşlarımız adına büyük gurur vesilesiydi. Eğer Suriye'de kalmış olsalardı, muhtemelen şu an hava bombardımanıyla, Scud füzelerinin saldırıları altında, top, tank atışı altında kalacak olan o yaşlılar ki bir tanesi 98 yaşındaydı. Yürümeyi bırakın, oturacak mecali yoktu.

   Öbür yanda 3 aylık bebekler vardı. İşte onlar, eğer Türkiye'nin merhamet eli olmamış olsaydı, şefkat eli olmamış olsaydı, sizin onları bağrına basan ensar bilinciniz olmamış olsaydı, şu anda Humus'ta olanlar gibi, maalesef hiçbir vicdan tanımayan, saldırıların tesiri altında eziliyor olacaklardı. Suriye meselesi ve benzer meselelerde hep rabbimizin bize verdiği kudrete şükrettik. Bu kudretin bir zekatı olarak mazlumlara kucak açtık. Suriye'de olduğu gibi bazen fiili ensarlık yaptık, bazen de Somali'de, Myanmar'da olduğu gibi manevi ensarlık. Yani onlar belki göç edip gelmediler, ama bulundukları yerlerde bir hicret acısı yaşar gibi yaşarken Türkiye'nin dost elini, başbakanımızın bizzat ziyaretleriyle hissettiler." Konuşmaların ardından 2 bakan, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde şehit olan Şahinbey'in mezarını ziyaret edip, Topçuoğlu Camii'nde yatsı ve teravih namazlarını kıldıktan sonra özel uçakla Ankara'ya döndü.