Avrupa Şampiyonu Funda sponsor arıyor

Türkiye'yi Kick Boks, Muay-Thai ve Wushu'da başarıyla temsil eden Avrupa Şampiyonu unvanlı 25 yaşındaki Funda Diken, uluslararası müsabakalara katılmak için sponsor arıyor. Ringlerde 'Arap Kızı' olarak tanınan ve bugüne kadar 2 dünya üçüncülüğü, 1 dünya ikinciliği ile Avrupa Şampiyonluğu bulunan Funda Diken, hedefinin büyük olduğunu ancak maddi sıkıntı nedeniyle Avrupa'dan gelen ödüllü maç tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldığını söyledi.

Mersin Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu 2'nci sınıf öğrencisi de olan Funda Diken Türkiye'de de 7 şampiyonluğu olduğunu söyledi. Funda Diken şöyle dedi: "Birçok uluslararası müsabakada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettim. 24 profesyonel müsabakanın 23'ünü kazandım. Tüm bu başarılarıma rağmen sponsor sıkıntısı çekiyorum. Hollanda ve Belçika'dan maç teklifleri aldım. Ancak sponsor bulamadığım için maalesef gidemedim. Sponsor bulunduğu takdirde, başarılarımı artırıp, ülkemiz için en iyisini yapmak istiyorum."

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Eylül ayında Brezilya'da yapılacak Kick Boks Dünya Şampiyonası'na Türkiye'yi temsil edeceğini kaydeden Diken şöyle devam etti: "Bu müsabakaya katılmak için sponsor arıyorum. Destek olunmaz ise gidemeyeceğim. Buna karşın sporcu olarak antrenmanlarımı yapıyorum. Zorluklara rağmen hiç yılmadım. Bugüne kadar istediğim hemen hemen tüm hedeflerime ulaştım. Düşünün ki bir savaştasınız ve o savaşı siz kazanıyorsunuz, bayrağımız kazanıyor. Bayrağımızı göndere çektiriyorum. Bundan büyük mutluluk olamaz. Destek olunursa, Brezilya'da yapılacak Kıck Boks Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil edip altın madalyayı ülkemize kazandırmak istiyorum."