Uyuşturucuyu tezekle saklamışlar

   Kamyon kasasının zulasında tezeklerin altına gizlenmiş 144 kilogram esrar, İzmir Narkotik Polisi tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Kamyon şoförü ve yanındaki şahıs gözaltına alındı. Diyarbakır’dan İzmir’e yüklü miktarda esrar getirileceği bilgisine ulaşan İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, bu konuda çalışma başlattı.

   İzmir’e girişte Bornova Ambarlar Kavşağı’nda bir kamyonu durduran ekipler, dedektör köpekler yardımıyla da arama başlattı. Kamyon kasasının tabanına sıralanmış tezeklerin altını kontrol eden ekipler, tezeklerin altında paketler halinde zulalanmış 144 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Kamyon sürücüsü V.Y. ve yanındaki F.D. gözaltına alınırken, zanlılar kamyonda esrar olduğunu bilmediklerini, sadece tezek taşıdıklarını zannettiklerini iddia etti.

   Adliyeye sevk edilen iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir Narkotik Polisi’nin düzenlediği ikinci bir operasyonda ise, Konak ilçesinde bir eve yapılan baskın sonucu 63 kilo 500 gram esrar ve bir hassas terazi ele geçirildi. Esrarları saklayan E.Ç. ve A.K. gözaltına alınırken, işlemlerinin ardından şahısların adliyeye sevk edileceği bildirildi. İzmir Narkotik Polisi gerçekleştirdiği iki operasyonla, son 10 günde toplamda 1 ton 244 kilogram esrar ele geçirdi.