Felçli mendil satıcısının ceza tepkisi

Alsancak'da, tekerlekli sandalyesi üzerinde kağıt mendil satan felçli Ayhan Güzelcik’e, zabıta ekipleri tarafından, 'yaya yolu üzerinde seyyar faaliyet göstermek'ten 88 TL para cezası kesti. Kimsenin geçişini engellemediğini belirten Güzelcik, cezaya tepki gösterdi.

Tekerlekli sandalyesi ile dışarı çıkabilen felçli Ayhan Güzelcik’e Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde kağıt mendil satarken, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından, 'yaya yolu üzerinde seyyar faaliyet göstermek'ten 88 TL para cezası kesildi. Geçimini 10 yıldır mendil satarak sağladığını dile getiren ve vücudunun sağ tarafının tamamen felç olduğunu söyleyen Ayhan Güzelcik, yaşamını sürdürebilmesi için mutlaka çalışması gerektiğini belirterek,

"Tekerlekli sandalyemi tek elimle güçlükle kullanıyorum. Çoğu zaman vatandaşlar iterek bana yardımcı oluyor. Sattığım mendili bile elimde tutmakta zorlanıyorum. Bana başka yerde kim işverir? Üstelik onurumla çalışıyorum, dilenmiyorum. Bana kesilen cezayı çağdaş bir kent olan İzmir’de doğru bulmuyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir felçli insana bu ceza layık görülür. Kıbrıs Şehitleri Caddesi işgalden geçilmiyor. Güçleri bana mı yetiyor? Akşam hava karardıktan sonra gelip bu caddenin haline görsünler, panayır gibi oluyor. Ben eskiyen, güçlükle sürebildiğim tekerlekli sandalye yerine akülü bir araç verilmesini beklerken bu ceza ile karşılaştım. Bu ceza beni çok üzdü" dedi. Çevredeki esnaf da zabıtanın felçli mendil satıcısına ceza kesmesini eleştirdi. Buradaki esnaftan Hüseyin Toprak, "Ayhan Güzelcik’i 10 yılı aşkındır tanırız. Para kazanabilmek için çalışıyor, dilenmiyor. Mendil alırken para verip, 'Üstü kalsın' desek de kabul etmiyor, kuruşu kuruşuna üzerini geri veriyor. Üstelik yaya tarafiğini de işgal etmiyor. Çoğu zaman biz de tekerlekli sandalyesini iterek ona yardımcı oluyoruz. Eğer cezayı iptal etmezlerse esnaf olarak aramızda para toplayıp ödeyeceğiz" dedi.